Träningskollen onsdag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 17:15-19:00 på Malmö Stadion plan 7 (gräs).

Vädret: Lite blåsigt, men ändå riktigt skönt, 8° C.

Skador/sjukdomar: Anders Jemail körde som planerat igång träningen med laget, medan det för Pontus Andersson blev fortsatt vila på grund av febern som har däckat honom i några dagar nu.

Anders Grimberg, tränare: Det var ett riktigt rejält träningspass idag på en plan som fortfarande känns lite småtung. Men det gör inget eftersom det ännu är ganska gott om tid till seriestarten. Att trycka till är bara bra, det är viktigt med fys.

Vår lagkapten, Jonas Danielsson, fick äran att inleda träningen med att jogga i tio minuter med gruppen. Deval Eminovski hade sedan en gemensam bana bestående av spänst och "snabba fötter" innan det var dags att dela upp laget lite grann.

Jag tog anfallarna, fyra stycken till antalet och de två målvakterna. Vi hade avslutnings-övningar, medan de övriga tolv spelarna som var hos Eminovski hade positionsträning. Spelmomentet som vi hade därefter bestod av att hålla bollen inom laget.

Tvåmål, spel mot fem mot fem, samt tempolöpning avslutade sedan träningen. En träning som tog nästan två timmar, vi höll på i en timme och tre kvart. Men det var skönt, inte som igår då regnet vräkte ner.

Övrigt att notera: Ett projekt har tagit sin början denna vecka. En filmgrupp har som hobby tänkt göra videopresentationer av spelarna i IFK Malmös A-trupp. På onsdagen var det Martin Alm som stod i centrum. Går allt enligt planerna läggs klippen ut här på ifkmalmo.com.