IFK Malmö genrepar på hemmaplan

En match och fem träningar. Det är allt som återstår för IFK Malmö innan premiären den 19 april mot Ängelholms FF, en av huvudkonkurrenterna till seriesegern i division 2 Södra Götaland.

I drygt en veckas tid har man gått på gräs. Men det är först nu som man får känna på det "egna" gräset. I långfredagens genrep mot division 2-laget Floda BoIF är Stadion plan 7 utbytt mot hemmaarenan Malmö IP.

– Skall bli skönt att få spatsera in där innan premiären. Det enda jag har sett av arenan i år är TV-bilderna från Womens Cup, Malmö FF mot Frankfurt, säger IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Man vet således inte riktigt hur konditionen på planen är. Det har visserligen regnat lite senaste dagarna men det ska inte ha försämrat kvalitén märkbart. Den ska vara i hyfsat skick för spel.

Oavsett idrottsplatsens standard ska IFK Malmö visa vad man går för på fredagen. Det har man redan gjort i merparten av träningsmatcherna om man ska vara noga, men efter förlusten senast mot Myresjö är det ett revanschsuget "di gule".

– Vi gjorde en bra match även mot dem, men fick inte in bollen. Nu är det viktigt att alla får se att vårt fina spel tidigare i år inte varit en tillfällighet. Det gäller att hålla en hög standard, menar Anders Grimberg.

Jonas Danielsson och Niclas Öberg är avstängda. Öberg för sitt tidsbestämda straff till och med den 18/4, medan det är den ordinarie avstängningen för Danielsson. Hans dom kommer först den 13/4.

Det har också vaskats om en del i den sista startelvan före premiären. Martin Alm har nu även officiellt hamnat i backlinjen. Dan Ingvarsson har fått en plats på mittfältet och Jörgen Svensson är tillbaka i anfallet efter att ha varit ljumskskadad.

– Visst genrep är det, däremot inte sagt att det blir det här laget mot Ängelholm. Det ska vara så jämnt i truppen att det inte spelar någon roll hur vi startar, betonar Anders Grimberg.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mattias Filipanics

Ivan Milosevic
Martin Alm
Marcus Svensson
Christian Andersson

Dan Ingvarsson
Johan Åkesson
Marcus Nilsson

Tom Henriksen
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare

Anders Jemail
Fredrik Jönsson
Martin Abrahamsson
Pontus Andersson
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)