Fruktcupen – en besvikelse för P90

IFK Malmös P90 trodde på seger i Fruktcupen. Men det blev inte mycket av det. Man kom bara trea i gruppspelet och får nu nöja sig med att spela om sjundeplatsen på söndagen.

Josip Lukic & Lars Lundberg, tränare för IFK Malmös P90:

Vi åkte till Veberöd och Idala IP med förhoppningar om framgångar i cupen, men om man visar en sådan dålig inställning och oskärpa till uppgifterna på planen så går det inte att vinna.

Första matchen mot Arlöv började vi i ett dåligt tempo, men tog ändå ledningen. Efter det målet trodde tyvärr killarna att de redan vunnit, så de slutade spela och vi förlorade med 1-2.

Vi började bra i andra matchen mot Sjöbo. Första halvleken bjöd på målkalas, 4-0, för att sedan falla tillbaka i andra, precis som mot Arlöv. Killarna får trots allt godkänt för första halvlek.

I tredje matchen mötte vi ett riktigt duktigt Brunnby FF. Vi spelade även här bra i första halvlek, förde spelet med hög press och ledde med 2-0 i paus, men sedan tappade vi på nytt till slutsiffrorna 2-2.

Nu spelar vi imorgon söndag om att försöka komma på en sjundeplats i turneringen. En klen tröst om vi skulle klara av det för vi kan mycket bättre än vad vi visade idag.

Det är de andra treorna i gruppspelet som vi möter. Klockan 12:00 inleder vi med match mot Landskrona BoIS. Två timmar efter den matchen står Hässleholms IF på programmet.

Gruppspel

Grupp C

IFK Malmö – Arlövs BI 1-2 (1-1)
Mål: 1-0 (10) Senad Habibovic
Varningar: Samir Piragic (IFK)

Sjöbo IF – IFK Malmö 0-5 (0-4)
Mål: 0-1 (1) Senad Habibovic, 0-2 (5) Demokrat Maxhuni, 0-3 (12) Demokrat Maxhuni, 0-4 (17) Senad Habibovic, 0-5 (33) Demokrat Maxhuni
Varningar: Demokrat Maxhuni (IFK)

Brunnby FF – IFK Malmö 2-2 (0-2)
Mål: 0-1 (11) Samir Piragic, 0-2 (24) Senad Habibovic
Varningar: Senad Habibovic (IFK)

IFK MALMÖ

Ali Alkefagy
Chaib Yanar

Ali Burrniku
Amar Bacevac
Ahmed Nemer
Alden Smajlovic
Ayoub Ahmad
Demokrat Maxhuni
Samir Piragic
Senad Habibovic
Mustafa Karim
Kristoffer Bertolino
Hosein Alkefagy
Valon Makolli
Roland Levay
Mirko Lukic
Omar Aouida