J-laget vann trots ny utvisning

Mot Karlskrona lyckades IFK Malmö med konststycket att få tre spelare utvisade i Juniorallsvenskan Södra Götaland. Även mot Mjällby AIF åkte en spelare ut. Men denna gången kunde man tack vare ett oerhört disciplinerat spel vinna med 3-2.

Rachid Zaryouch, tränare för IFK Malmös J-lag:

Det känns helt underbart. Att få den här segern efter allt vi gått igenom med skador och dylikt var skönt. Vi saknade till exempel sju spelare i den är matchen, varav tre berodde på avstängningar.

Men matchen började inte alls bra för vår del. Vi spelade alldeles för odisciplinerat och Mjällby kunde ta ledningen. Sedan fick vi visserligen in en kvittering för att efter 40 minuter få Zoran Jovanovic utvisad.

Efter utvisningen ändrade vi om i spelsystemet och gick ner på tre backar, tre mittfältare och tre anfallare. Lite ovanligt att utöka antalet anfallare vid en sådan här situation, men vi trodde det skulle gå bra.

Tobias Kristensson, som vi var tvungen att låna från U-laget, flyttades upp på mittfältet och gjorde ett kanonjobb som spelmotor. Hans trygghet i spelet stärkte övriga som också höjde sig ett par snäpp.

Vi gjorde både 2-1 och 3-1, men när de reducerade med kvarten kvar blev jag rädd att vi skulle tappa poäng. Som tur var hade jag alldeles fel. Vårt försvarsspel där alla verkligen jobbade för varandra var fantastiskt.

Domaren tog till och med och berömde oss efter matchen för den attitydförändring som vi genomgick från första till andra halvlek. Sådant är alltid kul att höra och jag måste totalt sett vara mycket nöjd med den här insatsen.

Mjällby AIF – IFK Malmö 2-3 (1-1)

Arena: Strandvallen
Domare: Tony Rydén, Adam Mallick, Besnik Brahimi
Mål: 1-1 (30) Zoran Jovanovic, 1-2 (55) Paul Havn, 1-3 (66) Ymridin Gashi
Varningar: Zoran Jovanovic 2, Migjen Shaqiri, Paul Havn (IFK)
Utvisningar: Zoran Jovanovic (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Hajriz Maloki
Carl Holm
Tobias Kristensson
Darjan Maletic

Armend Kryeziu
Zoran Jovanovic
Migjen Shaqiri
Ahmed Tamim

Ymridin Gashi
Paul Havn

Avbytare

Ahmed Abed el Karim
Cliff Berger
Jeton Krasniqi
Juan-José Cruz Jarlhov
Robert Salih