Tuff vecka för MABI

Veckan har varit tuffare än vanligt för Malmö Anadolu BI. Och den är ännu inte slut. Till tisdagens fight mot allsvenska Örgryte IS kommer söndagens Malmöderby mot "di gule" på Malmö IP.

Truppen: Tomas Åkesson, Björn Levin – Adis Bektesevic, Baskim Sopi, Ercan Okur, Dejan Lukanic, Willam Nziba, Alvaro Olguin, Vlado Kostic, Sebatin Avci, Sabahuddin Atajic, Gesim Osmani, Kaj Andersson Esbjörn Berghult, Adem Özay, Niclas Jönsson, Morgan Zeba, Murat Kucukvardar

Aktuellt: Det såg riktigt dystert ut på skadefronten efter tisdagsmatchen mot Örgryte IS i Svenska Cupen. Några småskavanker skulle det dock bara visa sig vara och alla utom Linus Isberg som sträckt baksidan av låret är kuranta.

Dzevdet Sainoski kunde inte hålla munnen i styr i senaste seriematchen mot Högaborg. Två onödiga snackevarningar och avstängning i derbyt mot IFK Malmö blev resultatet av det hela. Däremot är Dejan Lukanic tillbaka efter att ha sonat sitt straff.

Förre IFK-anfallaren Esbjörn Berghult var sjuk mot Örgryte, men är nu redo för spel igen. Morgan Zeba, som skadade sig i låret under träningslägret i Turkiet i slutet av mars, går efter två veckors tränande in på bänken.

Bo Mårtensson, tränare i Malmö Anadolu BI: I tisdags var det första gången någonsin som vi mötte allsvenskt motstånd och jag tycker att det gick riktigt bra i 70 minuter, därefter gav vi upp för lätt. Men 0-4 mot Örgyte var annars helt okej.

Vi kommer med ett rejält stärkt självförtroende inför derbyt. Tycker kanske att vårt facit hittills dock är lite för klent. Oavgjort uppe i Karlskrona i premiären var i sin ordning, men vi borde tagit tre poäng hemma mot Högaborg. Deras mål var på tok för billigt.

Men vi vet vad vi kan och förhoppningsvis kommer första segern snart. Den får gärna göra det redan i helgen mot min förra klubb IFK Malmö. Dock inte sagt att de inte är favoriter. Förra året skiljde det två nivåer lagen emellan och de har bara tappat Glenn Holgersson.

Jag tror på en rolig och spännande match där det kommer att vara mycket lite som skiljer mellan vinst och förlust. Den här serien är oerhört jämn och det har vi inte minst fått se redan i och med de många oavgjorda resultaten.