Enkla misstag fällde IFK Malmö

Anders Grimberg hängde med huvudet. Han var inte särskilt förbannad. Bara dyster och fåordig. Så snabbt som möjligt ville han in till sina spelare i omklädningsrummet. Lördagens 0-3 mot Laholm, den tredje raka förlusten i Supertvåan, tog han riktigt hårt.

Mycket var ändå inte likt de senaste matcherna. Varken mot Ängelholm, Bunkeflo eller MABI kunde man hurra för anfallsspelet. Knappast mot Laholm heller, men nu skapade man i alla fall målchanser. Innan det gått en kvart av matchen hade "di gule" oroat fyra gånger.

– Vårt stora problem är att vi inte kan få in bollen i nät. Detta var tredje seriematchen i rad som det inte gick. Annars var spelet lika bra som mot Gunnilse, konstaterade en bitter Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

Anfall är bästa försvar sägs det. Och om det inte lossnar framåt får det ofta motsatt effekt bakåt. Tre extremt billiga mål släppte man in. Det första kom tjugo minuter in i matchen då Calle Genberg sköt otagbart för Mattias Filipanics i IFK-målet.

Upprinnelsen var en frispark av David Eriksson som gick till nämnde Calle Genberg. Situationen talade egentligen inte för mål, men Genberg, stod helt omarkerad och kunde retfullt enkelt dra på ett skott. Stort sjabbel i IFK-försvaret och 1-0 till Laholm.

– Vi får inte släppa till på det viset. Det såg stundtals nästan ut som vi var nybörjare. Man gör inte bort sig om man säger att vi har en hel del att jobba med. Vi måste ha fram någon som sätter målen. För det här duger inte, kritiserade Anders Grimberg.

Då 2-0 kom knappa kvarten senare skulle Mattias Filipanics boxa bort i en närkamp. Det blev inte riktigt som han tänkt sig. Bollen hamnade bakom honom och Calle Genberg kunde i öppen bur rulla in sitt andra mål för eftermiddagen.

Och när Laholm gjorde 3-0 blott två minuter in på den andra halvleken var det en miss av IFK Malmö högt uppe i banan. Jonathan Jacobsson och Börje Sundvall kontrade innan notoriske målskytten Börje Sundvall grundlurade IFK-målvakten.

– Något liknande var på väg att hända mot Bunkeflo då Marcus Svensson tappade bollen strax innan mittplan. Men denna dag var inte Filipanics lika resolut. Han får åtminstone ta på sig ett av målen, betonade Anders Grimberg.

Mittbacken Martin Alm var en av få med överbetyg i "di gule". Han var som vanligt stabil i försvaret som han hade fullt sjå med att hålla ihop. Tom Henriksen slet hårt, men fick för lite hjälp av de övriga. Unge Ali Jasim måste också ha beröm för den timmen han spelade.

Hometeam: LAHOLMS FK
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-3
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 3-0
Arena: Glänninge Park
Crowd: 350
Referee: Antti Kanerva, Olofstorp, Niklas Nyqvist, Västra Frölunda, Staffan Vowles, Göteborg
Goal: 1-0 (20) Calle Genberg, 2-0 (33) Calle Genberg, 3-0 (47) Börje Sundvall
Homewarning: David Eriksson, Kalle Lindgren, Miki Matic, Peter Andersson
Home sent of: –
Homempv: Calle Genberg
Awaympv: Martin Alm
Hometeam Squad: Joakim Wulff

Mattias Bengtsson
Peter Andersson
Miki Matic
David Eriksson

Jonathan Jacobsson
Kalle Lindgren
Mattias Hed
Calle Genberg

Börje Sundvall
Mats Gustavsson
Hometeam Sub: Johan Bergman (Mats Gustavsson 74)
Besart Mazreku (Calle Genberg 82)
Petter Gustafsson (Kalle Lindgren 86)
Kristian Åkesson
Markus Johansson (målvakt)
Awayteam Squad: Mattias Filipanics

Anders Jemail
Martin Alm
Fredrik Jönsson
Christian Andersson

Ali Jasim
Jonas Danielsson
Johan Åkesson

Tom Henriksen
Dan Ingvarsson
Martin Abrahamsson
Awayteam Sub: Jörgen Svensson (Ali Jasim 59)
Marcus Svensson (Johan Åkesson 68)
Nana Piesie
Pontus Andersson
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)