Omgång 4: Resultaten

Nedan finner ni statistiken från matcherna i omgång 4, samt kommentarer från Lunds BK – Karlskrona AIF och Kristianstads FF – Högaborgs BK.

Lördag 8/5

Bunkeflo IF – Höllvikens GIF 2-4 (1-3)

Arena: Bunkeflo IP
Publik: 435
Domare: Klas Karlsson, Marcus Persson, Mohammed Culum
Mål: 0-1 (8) Otto Persson, 0-2 (17) Martin Prahl, 0-3 (23) Otto Persson, 1-3 (25) Tony Flygare, 1-4 (76) Johan Isgren, 2-4 (83) Patrik Åkesson

Laholms FK – IFK Malmö 3-0 (2-0)

Arena: Glänninge Park
Publik: 350
Domare: Antti Kanerva, Niklas Nyqvist, Staffan Vowles
Mål: 1-0 (20) Calle Genberg, 2-0 (33) Calle Genberg, 3-0 (47) Börje Sundvall

Malmö Anadolu BI – IFK Hässleholm 1-1 (1-1)

Arena: Rosengårds Södra IP
Publik: 347
Domare: Bengt Green, Matija Rafaj, Jesper Persson
Mål: 1-0 (1) Kaj Andersson, 1-1 (35) Anders Karlsson (straff)

Söndag 9/5

Ängelholms FF – Mjällby AIF 0-2 (0-1)

Arena: Ängelholms IP
Publik: 710
Domare: Thomas Wollter, Andreas Ekberg, Jonas Ljungberg
Mål: 0-1 (43) Marcus Ekenberg (straff), 0-2 (90) Marcus Ekenberg

Lunds BK – Karlskrona AIF 2-2 (1-0)

Arena: Klostergårdens IP
Publik: 252
Domare: Mats Hansson, Magnus Rasmusson, Damian Ford
Mål: 1-0 (6) Henrik Jannborg, 2-0 (53) Mattias Hansson, 2-1 (70) Daniel Bovbjerg, 2-2 (90+3) Marcus Holst (straff)

Stefan Hegenius, sportreporter på SKD: Lunds BK spelade fullständigt skjortan av Karlskrona i 70 minuter, men när de väl fick in ett turligt reduceringsmål vände matchen totalt. Slarvigt av "Krubban" att tappa på det viset.

Karlskrona lyckades fantastiskt nog göra två mål med tio man på planen. Som om inte det var nog fick man tränaren Hans Larsson uppvisad på läktaren. Straffen som gav kvittering var en kompensation för allt det andra, menade Lunds tränare Dan Kanter.

LBK:s Marcus Winqvist, den förre IFK Malmö-spelaren stod för en riktigt bra insats från sin yttermittfältsposition. Karlskrona var mycket oförtjänt av poängen, man var inte alls bra. Man kan förstå att Lund var besvikna över en poäng.

Tisdag 11/5

Kristianstads FF – Högaborgs BK 1-1 (1-1)

Arena: Kristianstads IP
Publik: 566
Domare: Richard Ljungblad, Driton Halili, Axel Fors
Mål: 0-1 (14) Patrik Bjurenståhl, 1-1 (22) Michael Hansson

Deval Eminovski, assisterande tränare i IFK Malmö: Det var en ganska öppen historia där ett par saker verkligen klarnade. Högaborg är till exempel inte alls så dåliga, som de visade i premiären mot Bunkeflo IF.

Tvärtom var Högaborg det spelmässigt lite bättre laget. De gav sken av att vara väldigt finurliga och tekniska. Spelet de praktiserade var ett 4-3-3-system, faktiskt ganska likt vårt eget.

Kristianstad körde med ett traditionellt 4-4-2, med några variationer. Då mittfältet och anfallet är deras starka sida, flyttar man upp yttermittfältarna i samband med att anfallen byggs upp. Stundtals har man därför fyra spelare med där framme.

Om de är bra långt upp i banan är det betydligt värre i backlinjen. Den är mycket långsam och trög. Svagaste kortet är absolut mittbackarna och det är där vi ska komma igenom om vi ska göra mål på söndag.

Högaborg tog ledningen efter 14 minuter genom Patrik Bjurenståhl i ett snyggt anfall där man utnyttjade Kristianstads akilleshäl på ett lysande sätt. Åtta minuter senare drog Michael Hansson till på volley från 30 meter och kvitteringen var ett faktum.

Som helhet var dock resultatet rättvist. Båda lagen hade två-tre farliga chanser utöver målen. Det var en hyfsad fotbollsmatch utan att något av lagen glänste speciellt mycket. Vi har därför goda förhoppningar inför helgens match mot Kristianstad.

Anmärkningsvärt var att Kristianstad-anfallaren Peter Martinsson var tillbaka efter en längre tids skadefrånvaro. Det är en spelare som är snabb, teknisk och kan göra det där oväntade. Men det syntes att han inte är ikapp riktigt och utgick efter 55 minuter.