U-laget tappade 2-0-ledning

IFK Malmös U-lag hade 2-0 efter en halvtimme i måndagens match i reservlagsserien division 1 Södra. Men två mål av Sjöbos Modou Jagne, som tidigare i år testspelade för IFK, gav matchen ett oavgjort resultat, 2-2.

Mikael Svensson, tränare för IFK Malmös U-lag:

Jag tycker att vi behöver komma fram snabbare i press när motståndarna har boll, när de har skottlägen, inläggslägen eller bara när de ska slå passningar. Detta är något som måste bli betydligt bättre.

Sedan vill jag ha bättre försvarsspel bland våra anfallare och ibland tappar vi bollen lite för lätt på mittplan. Det är viktigt att kunna hålla i och lägga tillbaka bollen, utan att för den skull bli av med den. Annars resulterar det ofta i målchanser för det andra laget.

Alla spelare måste inse, oavsett motståndarnas namn, att det gäller att vara väl förberedd och koncentrerad när man kommer till match. Man måste hela tiden ha den rätta viljan och inställningen för att det ska gå vägen.

Positivt fanns det trots allt en hel del. Vi skapade väldigt mycket målchanser och har fortfarande ingen förlust i år, varken i tränings- eller seriematcher. Det är oerhört starkt gjort, vilket tål att upprepas.

Återigen vill jag berömma alla spelarna för deras inställning. Sedan var det tre som var värda extra plus. Tom Henriksen, när han spelade på mittfältet i andra halvlek, Pontus Andersson och Zoran Jovanovic.

Tom Henriksen var riktigt bra som mittfältare. Han vann mycket bollar, samt slog många enkla och bra passningar. Dessutom gjorde han ett mål i den första halvleken då han spelade som anfallare.

IFK Malmö – Sjöbo IF 2-2 (2-1)

Arena: Malmö IP
Domare: Daniel Bruno, Malmö, Andreas Gullbrandsson, Malmö, Tommy Thell, Malmö
Mål: 1-0 (7) Migjen Shaqiri, 2-0 (30) Tom Henriksen
Varningar: Ivan Milosevic (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Abdul Semwanga-Nyende

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Marcus Andersson
Lirim Sali

Tobias Kristensson
Pontus Andersson
Eboy Senghore

Tom Henriksen
Nana Piesie
Migjen Shaqiri

Avbytare

Zoran Jovanovic (Anders Jemail 35)
Adnan Zukancic (målvakt, Abdul Semwanga-Nyende 46)
Blerim Mullici (Tobias Kristensson 46)
Paul Havn (Nana Piesie 55)