BP får leva med favoritskapet

IF Brommapojkarna gick in i Svenska Cupen genom att besegra division 2-laget Carlstad United med 2-1. Knappt kan tyckas, men segern ska tydligen aldrig ha varit i fara. På torsdagen är det dags för nästa cupmatch, hemma mot IFK Malmö.

Truppen: Kristoffer Björklund, Markus Hellqvist – Håkan Malmström, Pontus Segerström, Richard Henriksson, Mikael Nordh, Kim Odelius, Andreas Bild, Martin Ekström, Robin Bergman, Mattias Johansson, Johan Teymur, Göran Lundqvist, Jerry Månsson, Olof Guterstam, Christer Mattiasson.

Aktuellt: Man har ytterbacksproblem. Såväl högerbacken Jon Persson (sjuk) som vänsterbacken Mattias Lundström (hälseneskadad) är obrukbara. Därmed kan BP-tränaren Anders Grönhagen endast lämna en 16-mannatrupp.

Positivt är att innermittfältaren Göran Lundqvist är tillbaka efter avstängning. Det blir hans blott tredje tävlingsmatch i år. Första och hittills enda seriematchen mot IFK Norrköping blev han utvisad i. Dessförinnan var han skadad.

Anders Grönhagen, tränare i IF Brommapojkarna: Jag blev imponerad av IFK Malmös 4-0 mot Kristianstad senast. Det var något alldeles extra och det är inte omöjligt att det var vändningen för dem efter en tung start.

Vi kanske är favoriter med tanke på att det är hemmaplan, samt att vi ligger i Superettan. Men vi kan inte på något sätt ta ut någon seger i förskott. Vi måste vara hundraprocentigt koncentrerade hela tiden, annars smäller det bakåt även mot bra division 2-lag.

Det gäller att fokusera på uppgiften och att visa oss från vår bästa sida. Jag är väl heller inte riktigt nöjd med vår inledning i Superettan. Bakåt är vi ordentligt täta, men vi har gjort på tok för lite mål än så länge. Kanske en islossning kan komma mot IFK Malmö.