Bottennapp av IFK Malmö

Utlåtandena var ganska eniga bland publiken efter IFK Malmös match på lördagen mot BK Vången, som slutade med 0-3 i baken. Det var mycket som påminde om fjolårets förlustmatch borta mot bottenlaget Åkarps IF.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Visst hade vi en riktig genomklappning borta mot Åkarps IF ifjol, men att kalla ett lag som slutar sexa för bottenlag när vi själva blir fyra, skulle väl i sådana fall innebära att vi skulle kvala för att hålla oss kvar i division 4?

Det är helt omöjligt för mig att sälla mig till de eniga experterna, och kalla den här matchen för bottennapp, då det inte var mycket som påminde om fjolårets bortamatch mot Åkarps IF, om man undantar ett par spelare som ville köra sitt eget race.

Även om jag inte har blivit erbjuden något kontrakt för detta året, räknar jag mig som tränare för damlaget detta året också, vilket blir det tredje året, och dagens förlust var faktiskt den första på hemmaplan under dessa åren.

Ett fantastiskt fint facit av tjejerna. BK Vångens seger var både rättvis och välförtjänt, då de för dagen var det klart bästa laget. De utnyttjade våra brister i försvarsspelet på ett mycket bra sätt, och släppte inte till mer än fyra målchanser under hela matchen.

Förutom målen de gjorde hade de ytterligare 3-4 frilägen, som vi fick avvärjda i sista stund. Kan inte låta bli att nämna den oerhört talangfulle Caroline Fransson, som har många fina egenskaper. En klart sevärd spelare!

Nu laddar vi om till nästa helg, då vi möter IK Pandora på bortaplan. Det är för övrigt den sista matchen innan sommaruppehållet, så passa på att komma ner till Ystads IP och titta på oss.

IFK Malmö – BK Vången 1 0-3 (0-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Linda Nickling, Malmö
Mål: 0-1 (48) Caroline Fransson, 0-2 (74) Linda Nilsson, 0-3 (77) Linda Nilsson (straff)
Varningar: Urszula Striner (IFK), Nathalie Lantz (BKV)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Susanne Carlsson
Malin Engelbrecht
Frida Ivehed

Malin Kjell
Paulina Nyhlén
Emelie Jansson

Jenny Malmström
Theresé Lövqvist
Malin Holk

Avbytare

Pia Lindström (Malin Kjell 28)
Carolina Videla (Emelie Jansson 46)
Urszula Striner (Frida Ivehed 60)
Bodil Rochmann (Malin Engelbrecht 86)
Jessica Laneborg