Första förlusten för U-laget

IFK Malmös U-lag är inte längre obesegrade i år. Den makalösa sviten höll i femton matcher. Ett annat gult lag, Lunds BK, blev det första att rå på "di gule". Det blev 5-2 i tisdagens match i reservlagsserien division 1 Södra.

Mikael Svensson, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det var en jämn och tuff match fram till den 80:e minuten då de gjorde 4-2. Därefter blev det lite mer avslaget och de kunde också göra 5-2. Målen vi släppte in var alldeles för billiga, då vi inte låg tillräckligt rätt i våra positioner. Något vi måste fortsätta jobba med.

Att vi hade svårt att hitta rätt innebar att de automatiskt fick ett litet överläge. Men trots detta fanns det en hel del positivt att ta med sig från matchen. Stundtals var spelet riktigt bra och då visade killarna verkligen att de kan lira boll.

Vårt andra mål var också riktigt snyggt. Blerim Mullici slog ett inlägg som Nana Piesie satte säkert i mål. Ibland spelade vi dock för smånätt på mittplan. Vi borde spelat mycket rakare och lite mer framåt.

Förlusten var vår första i år och att gå obesegrade genom åtta träningsmatcher och sju seriematcher är oerhört starkt. Det är egentligen ett fantastiskt facit och väldigt få som klarar av. Någon gång måste dock en förlust komma och den gjorde det idag.

Extra plus till Marcus Svensson som spelade stabilt och Haris Xhemajli som hade ett enkelt och bra spel. Dessutom inledde Eboy Senghore piggt och var riktigt bra i den första halvleken.

Lunds BK – IFK Malmö 5-2 (2-1)

Arena: Klostergårdens IP
Domare: Karl Orrling, Lund, Hossein Karbassi, Lund, Patrik Hansson, Staffanstorp
Mål: 1-1 (20) Marcus Svensson, 3-2 (70) Nana Piesie
Varningar: Marcus Svensson (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Abdul Semwanga-Nyende

Marcus Andersson
Valon Muslijaj
Lirim Sali
Christian Andersson

Tobias Kristensson
Marcus Svensson
Eboy Senghore

Nana Piesie
Migjen Shaqiri
Blerim Mullici

Avbytare

Haris Xhemajli (Lirim Sali 15)
Zoran Jovanovic (Migjen Shaqiri 46)
Lennie Sjöström (Eboy Senghore 65)
Ahmed Tamim (Blerim Mullici 77)
Nezir Mehmeti (målvakt)