P90 klarade sig kvar

Det blir spel i Skåneserien grupp B även till hösten för IFK Malmös P90. 1-1 i vårseriens sista match mot Kulladals FF på onsdagen räckte till en sjunde plats, vilket var ett minimum för nytt kontrakt.

Josip Lukic, tränare för IFK Malmös P90:

Skönt att vi vann mot Kirseberg IF i näst sista omgången så det aldrig behövde bli någon riktig spänning i striden om att få stanna kvar. Men visst borde vi ha segrat även mot Kulladals FF.

Det var dock lite som det brukar. Vi skapar en himla massa målchanser, men kan inte sätta dem. Senad Habibovic hade själv tre frilägen som brändes och vi hade dessutom några ytterligare. 5-1 eller något sådant hade varit mer talande.

Annars spelade vi faktiskt en riktigt fin fotboll med ett oerhört stabilt försvarsspel. Det var bara det att vi inte hade den rätta kylan framåt, samt att deras målvakt var jätteduktig och verkligen räddade kvar dem i matchen.

Bäst hos oss var som vanligt Kristoffer Bertolino, som spelade till vänster på mittfältet. Annars förtjänade hela backlinjen, inklusive vår målvakt Mohammed Khaled, som spelade hela matchen, mycket beröm.

Kulladals FF – IFK Malmö 1-1 (0-0)

Arena: Kulladals IP
Domare: Slobodan Dimovski, Malmö
Mål: 0-1 (39) Senad Habibovic
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mohammed Khaled

Navid Najimi
Vladan Jelic
Mustafa Karim
Mirko Lukic

Senad Habibovic
Omar Aouida
Ali Burrniku
Kristoffer Bertolino

Samir Piragic
Demokrat Maxhuni

Avbytare

Ahmed Nemer
Amar Bacevac
Mohammed El Jaouni (dy)
Rebar Ali
Chaib Yanar (målvakt)