Omgång 10: Vem ska man tro på?

Thomas Di Leva sjöng för ett antal år sedan låten "vem ska man tro på". Samma fråga ställer jag mig när det gäller lagen i Södertvåan. Frånsett tabellettan Ängelholm, och i viss mån även Mjällby, är seriens övriga lag nästintill stört omöjliga att pricka in.

Dags att ta fram tärningen? Förra veckan inbringade ett ynka rätt. Åter igen var det Ängelholm som infriade förväntningarna.

Ett resultat ur högen från förra omgången, IFK Hässleholm – IFK Malmö 4-0. Siffror som får statuera exempel på att den här serien är oerhört svårtippad. Att få in sex rätt här kräver nästan en lika stor bedrift som att få in 13 riktiga tecken på stryktipskupongen.

Lördag 19/6

15:00 Karlskrona AIF – Ängelholms FF 2
Svenska Spel: 1: 2.85 X: 3.25 2: 1.70

Kommentar: Visst, KAIF vann överraskande Blekingederbyt senast mot Mjällby. Håller ändå ÄFF som ett klart bättre lag. I helgen blir det en ny trepoängare och därmed ett stort kliv närmare seriesegern, som tycks vara vikt åt laget från "lergöksstaden". Mjällby får ursäkta.

15:00 Laholms FK – Malmö Anadolu BI X
Svenska Spel: 1: 1.90 X: 3.10 2: 2.50

Kommentar: Laholm är starkt på sin nya hemmaarena Glänninge Park. Men den här gången blir det bara en poäng då MABI är på jakt efter den förlorade heder laget drabbades av via 1-2-förlusten hemma på Rosengård senast mot Lunds BK.

15:00 Lunds BK – IFK Hässleholm 1
Svenska Spel: 1: 2.25 X: 2.95 2: 2.15

Kommentar: IFK Hässleholm kommer ned på jorden igen efter storsegern mot "di gule". LBK styrkt av segern mot MABI kommer att ta sin andra raka trepoängare.

Söndag 20/6

16:00 Högaborgs BK – Mjällby AIF 2
Svenska Spel: 1: 2.75 X: 3.20 2: 1.75

Kommentar: För Mjällby räknas bara seger. Ny poängförlust innebär att gapet till Ängelholm drygas ut, något blekingarna inte är intresserade av.

17:00 IFK Malmö – Höllvikens GIF 1
Svenska Spel: 1: 1.60 X: 3.35 2: 3.10

Kommentar: IFK tar sina flesta poäng hemma på IP. I den här matchen är avstängde Christian Andersson tillbaka, så även Marcus Nilsson. Två friska tillskott, som innebär att IFK får gälla som knapp favorit, även om lokalderbyna den här säsongen knappast varit lagets likör.

17:00 Kristianstads FF – Bunkeflo IF X
Svenska Spel: 1: 1.80 X: 3.10 2: 2.70

Kommentar: Topptippade Kristianstad är något av en gåta. Laget har inte vunnit på drygt en månad. Och gör det inte nu heller, Bunkeflo åker hem med minst en poäng i bagaget.