Ovisst om slutplacering för P89

IFK Malmös P89 vann på söndagen sin sista match i Skåneserien grupp B2. Det blev hela 8-2 i derbyt mot samarbetskollegan Kirseberg IF. Trots det får man leva i ovisshet i två dagar innan det står klart vem som vinner serien.

Trean Bunkeflo IF möter nämligen i övermorgon fyran Skurups AIF. En match som blir direkt avgörande för toppstriden. Vid vinst passerar Bunkeflo "di gule" med en poäng. Alla andra resultat innebär serieseger för IFK Malmö.

Dusko Radinovic & Gustavo Olivera, tränare för IFK Malmös P89:

Egentligen spelar det inte så stor roll om vi vinner serien eller inte. Även om det skulle vara kul att vinna, räcker det med en andraplats för att avancera till höstens A-grupp. Från den kvalificerar sig sedan de fyra bästa till Pojkallsvenskan 2005.

Vårt mål måste givetvis vara att ta oss dit utan kval, vilket femman och sexan får göra. Den tuffaste motståndaren blir utan tvivel Helsingborg som slog oss med några bollar senast vi möttes. Vi bör kunna klara av att bli minst fyra.

Mot Kirseberg skötte sig hela laget bra. Vi kom in i det vanliga målstimmet i början av matchen och sedan flöt det på även med spelet. Synd bara att Patrik Larsson blev målchansutvisad och vi fick två onödiga mål i baken.

Vi borde i vanlig ordning ha gjort betydligt fler mål, då vi missade en hel del öppna lägen. Men det spelade inte så stor roll idag. Att vinna och att spela någorlunda bra är alltid det viktigaste.

IFK Malmö – Kirseberg IF 8-2 (5-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Bozo Oparnica, Malmö
Mål: 1-0 (10) Alaa Baker, 2-0 (18) Dzevad Nezirevic, 3-0 (24) Dzevad Nezirevic, 4-0 (40) Demokrat Maxhuni, 5-0 (32) Alaa Baker, 6-0 (45) Ghassan Talozi, 7-0 (52) Dzevad Nezirevic, 8-1 (65) Alaa Baker
Varningar:
Utvisningar: Patrik Larsson (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mirza Nezirevic

Mustafa Arezoo
Guner Alievski
Patrik Larsson
Sebastian Ottosson

Ghassan Talozi
Arbon Kryeziu
Kristoffer Bertolino
Hamza Khodr

Alaa Baker
Dzevad Nezirevic

Avbytare

Ali Burrniku
Gabriel Olivera
Mirko Lukic
Mustafa Karim
Mohammed Kahidani (målvakt)