Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 17:15-18:45 på Malmö Stadion plan 2 (gräs).

Vädret: Mulet, blåsigt och 16° C.

Skador/sjukdomar: Högerbacken Ali Jasim är iväg på ett läger med P17-landslaget i Halmstad hela denna veckan, medan anfallaren Zoran Jovanovic spelar Gothia Cup med U-laget i Göteborg. Lagkaptenen Jonas Danielsson är i sin tur på semester till och med fredag.

Tom Henriksen är tvärtemot alla prognoser fortfarande inte riktigt kry för att börja träna. Anfallskollegan Magnus Eriksson (knäet) och backen Anders Jemail (låret) kunde dock gå för fullt efter att ha varit skadade under i stort sett hela våren.

Deval Eminovski, assisterande tränare: Det var egentligen meningen att vi skulle göra andra saker idag än vad det slutligen blev. Men vi måste lyssna på hur spelarna känner sig också. Överlag var det faktiskt lite segt här och var.

Vi skulle ha spelat kort och haft mycket fys, men det blev istället spel i en timme med betoning på djupledsspelet. Det fungerade hyfsat med tanke på omständigheterna, så det ska nog gå att ta fysbiten med mer avslutsövningar och teknik imorgon.

Vi inledde med en lätt uppvärmning på tio minuter, därefter blev det positionsspel. Sedan körde vi olika spelmoment, där allt som sagt hade djupledsspel som syfte. Sista tio var det då dags för fys. Det blev löpningar i intervaller och en del styrka.