IFK Malmö till A-slutspel i Gothia

Redan efter två matcher står det klart. IFK Malmös U-lag kommer att få spela A-slutspel i Gothia Cup. Detta efter en övertygande 2-0-vinst mot Örebro SK Söder på tisdagsmorgonen.

Därmed har "gulingarna" maximala sex poäng på två matcher. Något som endast ett lag ytterligare kan komma upp i. Då det är två lag som går vidare till A-slutspelet är saken klar trots att det återstår en omgång.

– Det är såklart jätteroligt att ha gått vidare från en sådan här tuff och svår grupp. Nu ska vi också se till och vinna den, konstaterade Mikael Svensson, tränare för IFK Malmös U-lag, till ifkmalmo.com.

Oavgjort i avslutningen mot danska KB Köpenhamn räcker också för att "di gule" ska ta hem gruppen. Vid förlust är det KB som vinner. Det blir således en direkt avgörande gruppfinal vid 14:30-tiden på onsdagen.

Ett KB som på tisdagen besegrade franska A.S.C. Pessac Alouette med 1-0 efter en riktig rysare. Matchen mellan Örebro SK och fransmännen blir av mindre intresse och handlar om att undvika sistaplatsen. Fördel Örebro i den kampen.

– Danskarna satsar säkert också på att vinna, så vi får se upp. Kommer vi upp i samma fina spel som idag (läs tisdag) ska vi dock kunna ro hem det. Jag tror att vi har en god chans, sade Mikael Svensson.

IFK Malmö satte full fart från början, men det dröjde till tre minuter före halvtidsvilan innan matchens första mål föll. Blerim Mullici blixtrade till och sedan tog det bara en knapp kvart förrän Migjen Shaqiri hade ökat på till 2-0.

De detaljerna i spelet som inte hade fungerat mot fransmännen skulle nu visa sig vara tillrättade. Passningsspelet hade en mycket hög kvalité och man agerade både aggressivt och med variation.

– Vi hade fler anfallsalternativ än tidigare. Det ser bättre och bättre ut. Jag är mer än nöjd hittills. Både med spelet och hur killarna uppträder, såväl på som utanför plan, betonade IFK-tränaren Mikael Svensson.

Tremannamittfältet, som fullständigt dominerades av Tobias Kristensson och Haris Xhemajli, var dagens bästa IFK-lagdel. Sedan fanns Zoran Jovanovic också där som en offensiv kraft innan han utgick för att vila foten då det återstod tio minuter.

– Det är hans gamla skada som spökar lite grann. Vi plockade ut honom för att inte riskera något i onödan. Men det ska inte vara någon fara för fortsatt spel, avslutade Mikael Svensson.

Gruppspel

Grupp 23

IFK Malmö – Örebro SK Söder 2-0 (1-0)

Arena: Välen 1
Mål: 1-0 (22) Blerim Mullici, 2-0 (35) Migjen Shaqiri
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Abdul Semwanga-Nyende

Lennie Sjöström
Marcus Andersson
Valon Muslijaj
Lirim Sali

Tobias Kristensson
Haris Xhemajli
Zoran Jovanovic

Nana Piesie
Migjen Shaqiri
Blerim Mullici

Avbytare

Robert Salih (Zoran Jovanovic 40)
Paul Havn
Richard Adamczyk
Adnan Zukancic (målvakt)

FOTNOT. Matchen spelades 2 x 25 minuter.