Truppen tunnas ut i IFK Malmö

Om drygt två veckor är det avspark igen i Södertvåan. Och medan konkurrenterna letar nyförvärv mister IFK Malmö två av sina spelare. Mittfältaren Johan Åkesson och backen Marcus Svensson ska under hösten studera i Stockholm respektive Kalmar.

– Vi vet ännu inte hur vi ska lösa det hela. Det kan bli att vi säljer eller hyr ut dem. Helt omöjligt är det inte heller att de får "flyga" hem till matcherna om det skulle krisa sig, kommenterar IFK:s sportchef Leif "Fille" Ohlsson till ifkmalmo.com.

En inte helt realistisk lösning om man får tro "Fille" Ohlsson. Han menar att truppen i grund och botten är tillräckligt stark för att klara av den prekära situation (läs bottenstrid) som "di gule" befinner sig i.

Superettanrutinen från förra året och det faktum att Magnus Eriksson och Anders Jemail är tillbaka efter skador ska fälla avgörandet i höstens matcher. Helt uteslutet med nyförvärv är det dock inte.

– Hittar vi något bra så kanske, men det är för tidigt att säga. Pengarna behövs till så mycket annat. Jag tror fortfarande på att vi klarar oss med det här materialet, säger Leif Ohlsson.

Beskedet kom också som en chock för IFK-tränaren Anders Grimberg. Han befinner sig i Göteborg för att titta på ungdomsturneringen Gothia Cup och lät inte alls glad när ifkmalmo.com ringde.

– Det är förbannat trist att få ett sådant här besked i juli månad. Vi borde åtminstone ha blivit förvarnade om att de sökt in i god tid. Nu får jag en ännu tunnare trupp att jobba med, suckar "Grimman".

– Men tycker ledningen att materialet räcker, så får vi väl jobba utifrån det. Jag hade i varje fall inte haft något emot att ha några fler att välja bland. Detta kom som en total överraskning.