Träningskollen onsdag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 17:15-18:45 på Malmö Stadion plan 7 (gräs).

Vädret: Mulet, blåsigt och 14° C.

Skador/sjukdomar: Samtliga spelare utom Tom Henriksen (sjuk) och lagkaptenen Jonas Danielsson (semester till fredag) tränar för fullt. Danielsson är tillbaka igen på lördagens pass, medan det är mer osäkert med Henriksen.

Deval Eminovski, assisterande tränare: Det blev en lättsam uppvärmning i vanlig ordning, bestående av jogging och dylikt i tio minuter. För att få upp värmen fick spelarna sedan tillfälle att leka med bollen, dribbla och "juxa med trasan".

Moment tre blev riktigt fysiskt krävande med spänst, styrka och "snabba fötter". Därefter körde vi lite tekniskt, där vi övade tillslag på bollen. Sista timmen blev det avslutsträning i olika former.

Avslutsbiten är förståeligt nog, något det kommer bli mycket av den närmaste tiden. Det är på tok för lite att ha gjort nio mål på elva matcher. Men förhoppningsvis ska vi snart även få det att lossna framåt.