Tätt matchande för IFK Malmö

På tisdagen spelar IFK Malmö sin andra träningsmatch inom loppet av tre dagar. Denna gången blir det dock ett betydligt tuffare motstånd då det danska division 1-laget Nyköping Falster kommer på besök till Malmö IP.

Startelvan (4-5-1): Mattias Filipanics – Dan Ingvarsson, Fredrik Jönsson, Jonas Danielsson, Christian Andersson – Anders Jemail, Pontus Andersson, Ali Jasim, Marcus Nilsson, Martin Abrahamsson – Niclas Öberg. Avbytare: Johan Åkesson, Jörgen Svensson, Martin Alm, Zoran Jovanovic, Abdul Semwanga-Nyende (målvakt).

Aktuellt: Ali Jasim är tillbaka från påbyggnadslägret med P17-landslaget. Han fick fritt från måndagens träning för att få möjlighet att vila upp sig lite grann. Men på tisdagen är han med från start på mittfältet.

Abdul Semwanga-Nyende och Zoran Jovanovic var den senaste veckan och spelade Gothia Cup med U-laget. Knappt har de hunnit hem från Göteborg innan det är dags att sätta sig på bänken i A-laget.

Tom Henriksen och Marcus Svensson är sjuka och kan därför inte vara med mot danskarna. Magnus Eriksson tar också det lite lugnare den här veckan för att inte riskera överansträngning efter att ha varit långtidsskadad.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: För det första ska det bli jättekul att möta min danska kollega, Carsten Broe, som jag har haft kontakt med de senaste sju åren. Under min tid i IFK Trelleborg rekommenderade jag bland annat Håkan Nilsson åt honom.

Det är bra för oss att mäta krafterna med ett riktigt duktigt danskt division 1-lag, som satsar stenhårt på att ta sig till Superligan. Laget är ungt med många 17-, 18-, 19-åringar och har dessutom en del juniorlandslagsspelare i truppen.

De spelar ett extremt 4-3-3-spel precis som det danska landslaget. Det innebär ytterforwards och tre innermittfältare. Som om inte det vore nog är det ett väldigt tekniskt lag, så jag tror att det kan bli fin fotboll att titta på imorgon.

För vår del är det viktigt att vi står upp bra och gör en bra match. Det är nämligen meningen att vi ska matcha oss i form inför seriestarten. Därför blir det också lite mindre träning och fler matcher.