Räkna med högt IFK-tempo i MM

I förra MM-omgången utklassade IFK Malmö division 5-laget Eriksfälts FF med 6-1. Något annat var heller aldrig att vänta. I lördagens kvartsfinal på Malmö IP väntar division 4-laget BK Olympic.

Startelvan (4-5-1): Abdul Semwanga-Nyende – Anders Jemail, Jonas Danielsson, Martin Alm, Christian Andersson – Dan Ingvarsson, Pontus Andersson, Martin Abrahamsson, Marcus Nilsson, Zoran Jovanovic – Niclas Öberg. Avbytare: Ali Jasim, Johan Åkesson, Jörgen Svensson, Valon Muslijaj, Mattias Filipanics (målvakt).

Aktuellt: Mittbacken Fredrik Jönsson besväras av en sträckning i baksidan av låret och tvingas avstå matchen mot Olympic. Marcus Svensson är heller inte i speldugligt skick efter att ha varit sjuk i några dagar.

Tom Henriksen är fortsatt sjukskriven och för Magnus Eriksson är det rehabiliteringsträning som gäller. Marcus Nilsson missade torsdagsträningen på grund av halsont men ska ändå kunna spela.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Jag kommer att beordra högt tempo hela vägen. Meningen är att vi ska skruva upp det riktigt ordentligt för att krama musten ur Olympic från start.

Vi vill såklart gå vidare i MM, men ska ändå kunna lufta samtliga tillgängliga spelare. Det är bara bra att vi har fått en del matcher mot blandat motstånd inför seriestarten. Nu blir det en match igen som vi ska föra och ha mycket boll i.