Reseberättelse Denmark Soccer Festival P90

Lördagen den 17 juli samlades killarna i IFK Malmös P90 nere på Malmö Stadion för att sova i omklädningsrummet inför trippen till Danmark följande dag. Ledaren Lars Lundberg har inkommit med en reseberättelse från och med söndagen.

Söndag

Vi träffades på stadion klockan 12:00, söndagen den 18 juli, för att bege oss till Ishöj utanför Köpenhamn. Man såg på killarna att de var förväntansfulla för att de skulle spela och ha kul, vilket de också hade.

När vi kom till Ishöj så var det incheckning och uppackning av sovsäckar och dylikt. Sedan gick vi alla en promenad i det fina vädret ner till stranden där killarna tog sig ett dopp i det 16-gradiga vattnet och spelade lite strandfotboll.

På kvällen gick vi sedan och tog oss en pizza. Killarna passade också på att få bra kontakt med våra rumsgrannar i Hale Juniors FC från England, vilket var en positiv start på vistelsen i Danmark.

Måndag

Det var väckning redan klockan 07:00 och det kan jag säga att det var inte populärt att stiga upp så tidigt, men vi hade match 11:00 mot HK Kopavogur och vi skulle hinna äta frukost innan dess. Matchen vann vi med 4-0.

Efter matchen var det lunch och därefter killarna fick vila en stund. Vi mötte sedan Kolding i en match där danskarna spelade fult, men en bra domare satte stopp för det och lät oss spela fotboll. Segersiffrorna skrevs till 5-3.

Innan det var dags för killarna att göra sig i ordning inför discot på kvällen blev det middag. Medan de ägnade kvällen åt att dansa och ha kul hade vi ledare en träff inne på Parken i Köpenhamn. Killarna ska tydligen ha haft det mycket trevligt.

Tisdag

Det var en rätt så lugn dag eftersom vi bara hade en match så vi gick runt och tittade lite på de andra matcherna. Vår match, som också blev vår sämsta i turneringen gick mot IF Tunabro och slutade 0-0. Men det är svårt att spela mot ett lag som inte vill spela fotboll.

På kvällen efter matchen åkte vi till Bröndby Stadion och tittade på träningsmatchen mellan Bröndby och Stabaek från Norge, som slutade 4-2 till Stabaek. Därefter blev det mat på McDonalds.

Onsdag

Det blev väckning redan klockan 06:00, eftersom vi hade första matchen tre timmar senare mot TPV Man U. Matchen började inte alls bra för vår del då målvakten Mohammed Khaled blev utvisad redan efter två minuter.

På uppvärmningen så hade dessutom den andre målvakten Chaib Yanar gått sönder, men det var bara att slänga in honom ändå på vinst och förlust. Turligt för oss så gjorde han en bra match och höll nollan.

Vi vann matchen med 1-0, men det var mycket kämpa och spring på en plan, som mer liknade en anläggning för vattenpolo än en för fotboll. Men killarna ska ha allt beröm då de verkligen kämpade sig till segern.

På kvällen mötte vi Lindö FF i en direkt avgörande match om vem som skulle vinna gruppen och gå till A-slutspel. Tyvärr förlorade vi, mycket tack vare domaren, som blåste lite hur han ville och det straffade oss.

Torsdag

Väckning klockan 06:00 för match mot våra rumskompisar Hale Juniors FC i B-slutspelets semifinal. Det hela började också mycket bra med en 2-0-ledning i paus, men sedan orkade inte killarna stå emot trycket. 2-2 efter full tid blev 5-6 efter straffar.

Vi missade tyvärr två straffar, medan Hale Juniors bara missade en. Men matchen slutade trots allt i vänskap med ett gemensamt lagfoto. Spelmässigt var lagen nog de bästa i turneringen och borde ha gått längre än vad de gjorde.

Efter matchen var det lunch, samt prisutdelning och packning inför hemresan till Malmö. Totalt spelade vi sex matcher med målskillnaden 16-11, varav det blev tre vinster, en oavgjord och två förluster

Bästa spelare i laget genom hela turneringen var Kristoffer Bertolino. Sedan vill jag berömma samtliga för deras slit, fina inställning och härliga laganda, som var anmärkningsvärd i den här turneringen.

Med vänliga hälsningar,
Lars Lundberg, ledare för IFK Malmös P90.

Statistiken

Matcherna

2004-07-19 11:00 HK Kopavogur 1 – IFK Malmö 0-4
2004-07-19 15:00 IFK Malmö – Kolding FC 5-3
2004-07-20 15:00 IFK Malmö – IF Tunabro 0-0
2004-07-21 09:00 IFK Malmö – TPV Man U 1-0
2004-07-21 18:00 Lindö FF – IFK Malmö 2-1
2004-07-22 09:00 Hale Juniors – IFK Malmö 6-5

Truppen

Mohammed Khaled, Chaib Yanar – Kristoffer Bertolino, Ahmed Nemer, Amar Bacevac, Valon Makolli, Omar Aouida, Mirko Lukic, Alden Smajlovic, Mustafa Karim, Mohammed El Jaouni (dy), Mohammed El Jaouni (dä), Tobias Rosenlind, Demokrat Maxhuni, Samir Piragic, Ayoub Ahmad, Navid Najimi.

Skytteligan

1. Demokrat Maxhuni 5 mål (4 spelmål, 1 straffmål)
2. Alden Smajlovic 3 mål (3 spelmål, 0 straffmål)
3. Tobias Rosenlind 3 mål (2 spelmål, 1 straffmål)
4. Kristoffer Bertolino 2 mål (2 spelmål, 0 straffmål)
5. Omar Aouida 2 mål (1 spelmål, 1 straffmål)
6. Samir Piragic 1 mål (1 spelmål, 0 straffmål)