Förra omgången: Två rätt blev facit för ifkmalmo.coms tippare Stefan Hegenius i sista omgången före sommarupphållet. Denna vecka är han upptagen med annat så redaktör Lindholm hoppar in.

Första gången undertecknad prövar på något sådant här. Kan väl knappast kalla mig expert, men helt tokigt ska det förhoppningsvis inte gå. Brukar slänga ihop några matcher på Oddset då och då när det faller mig i smaken. Har dessutom en hel del koll på tvåan.

Torsdag 29/7

19:00 Högaborgs BK – Ängelholms FF 2
Svenska Spel: 1: 2.70 X: 3.10 2: 1.80

Kommentar: Ängelholm har inte vunnit på två omgångar. Den överraskande förlusten mot Karlskrona följdes upp av oavgjort hemma mot Högaborg, som snöpligt kvitterade på stopptid. Tror knappast att ÄFF går på samma mina igen. Det blir seger för "gulingarna".

Lördag 31/7

15:00 Karlskrona AIF – Bunkeflo IF X
Svenska Spel: 1: 2.05 X: 3.00 2: 2.35

Kommentar: Bunkeflo fick plötsligt allt att stämma då det blev fantastiska 5-0 på Brovallen. På Västra Mark är det dock betydligt svårare att plocka poäng av Karlskrona, som dessutom har förstärkt med en ny brasse, Cristiano Rocha, lagom till höststarten. Ett kryss ligger nära till hands.

Söndag 1/8

16:00 IFK Hässleholm – Höllvikens GIF 1
Svenska Spel: 1: 1.80 X: 3.10 2: 2.70

Kommentar: Fyra mål i de tre senaste matcherna. Hässleholm öste in mål före uppehållet. 4-4 blev det senast mot Höllviken, men riktigt lika målglatt blir det inte på Österås. "Göingarna" är dock formstarka och vinner.

17:00 IFK Malmö – Mjällby AIF X
Svenska Spel: 1: 2.45 X: 3.05 2: 1.95

Kommentar: Mjällby brukar ha det svårt på Malmö IP. I Superettan 2001 och 2002 blev det båda gångerna kryss, trots att IFK Malmö haft ett klart övertag. Skyttekungen Magnus Eriksson är tillbaka i "di gule", men islossningen dröjer ännu någon vecka. Efter 0-7 på de tre senaste seriematcherna är ett oavgjort resultat bra nog. Så historiken får tala.

17:00 Lunds BK – Laholms FK 2
Svenska Spel: 1: 2.40 X: 3.00 2: 2.00

Kommentar: Lunds BK och Dan Kanter går en tuff höstsäsong till mötes. Efter vårsäsongen ligger LBK sist i tabellen. Värre är dock inte avståndet att det snabbt går att hämta in. Tre poäng är "peanuts" i sammanhanget. Men det måste hända något snart. Mot Laholm får man däremot finna sig att det blir en ny förlust.

Måndag 2/8

19:00 Kristianstads FF – Malmö Anadolu BI 1
Svenska Spel: 1: 1.60 X: 3.35 2: 3.10

Kommentar: MABI orkade inte sista halvtimmen i hemmamatchen. 1-1 förvandlades då hastigt, men mindre lustigt till 1-4. Malmölaget har problem, men bör åtminstone klara sig kvar. Kristianstad som verkar vara på gång efter en nedgångsperiod kniper tredje raka segern.