Problemen består för IFK Malmö

IFK Malmö får fortfarande inte till det framåt. Och vad värre är att inte heller försvarsspelet fungerar som det ska. 0-3 i genrepet mot danska Silkeborg IF:s U21-lag var en klar missräkning.

Sista matchen före omstarten i Södertvåan hemma mot Mjällby AIF på söndag gav inte särskilt många positiva svar för "di gules" tränare Anders Grimberg med assistent Deval Eminovski.

– Vi var ute efter att få göra lite mål, men det är som förgjort när det gäller den biten. Jag kan inte begripa varför det inte fungerar, konstaterade en bitter Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Farligheterna var inte många mot Silkeborg IF, vars A-lag spelar i Danmarks högsta serie. Onsdagens motstånd var att likna vid ett vanligt svenskt division 2-lag. Som en liten jämförelse blev det i måndags 1-1 mot Bunkeflo IF.

Matchen var någorlunda jämn ute på planen. Men det var bara Silkeborg som gjorde målen efter tavlor i IFK-försvaret. IFK Malmö skapade några chanser sista kvarten, men det var främst skott som inte träffade målet.

– De fick några billiga mål och vi satte inte våra chanser. Det var den stora skillnaden. Men de gjorde det fotbollen går ut på, att göra mål, det gjorde tyvärr inte vi, sade Anders Grimberg.

En efterlängtad comeback blev det i IFK Malmö för skyttekungen Magnus Eriksson. Efter att ha varit knäskadad under i princip hela våren kom han in med 18 minuter kvar av ordinarie matchtid.

Det blev några snabba ruscher och något skott. Fina intentioner, mer går det inte att begära av en som bara har spelat en B-lagsmatch sedan den 25 april, i omgång 2 mot Bunkeflo IF. Frågan då varför det blev så kort när han behöver spela.

– Vi hade kommit överens om att det skulle bli i den storleksordningen som det blev. Och jag tror nog att vi kan få mycket nytta av Eriksson (Magnus) till hösten, betonade Anders Grimberg.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-5-1
Awayteam: SILKEBORG IF
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 0-3
Arena: Malmö IP
Crowd: 62
Referee: Patrik Winqvist, Malmö, Johnny Babic, Malmö, Vlatko Kralev, Malmö
Goal: 0-1 (26) Simon Brämer, 0-2 (57) Simon Andreasson, 0-3 (83) Mads Ibenfeldt
Homewarning: Jonas Danielsson
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Anders Jemail
Jonas Danielsson
Martin Alm
Christian Andersson

Dan Ingvarsson
Martin Abrahamsson
Johan Åkesson
Marcus Nilsson
Zoran Jovanovic

Niclas Öberg
Hometeam Sub: Ali Jasim (Zoran Jovanovic 55)
Fredrik Jönsson (Martin Abrahamsson 60)
Jörgen Svensson (Niclas Öberg 71)
Magnus Eriksson (Johan Åkesson 72)
Pontus Andersson (Anders Jemail 72)
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –