Träningskollen torsdag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 17:15-18:45 på Malmö Stadion plan 2 (gräs).

Vädret: Sol och 25° C.

Skador/sjukdomar: Marcus Svensson har nu definitivt lämnat klubben för studierna i Kalmar. Han fanns inte med på torsdagens träning, vilket däremot Johan Åkesson, som är tillgänglig åtminstone till och med den 16/8, gjorde.

Två spelare hade feber och kunde inte vara med. Jörgen Svensson ringde tidigt och lämnade återbud, medan Pontus Andersson kom till Stadion, för att sedan bli hemskickad av tränaren Anders Grimberg. Om Tom Henriksen, som är sjukskriven, finns det ännu inget nytt.

Anders Grimberg, tränare: De som inte spelade så mycket igår fick ta ett varv runt Pildammarna och sedan träna avslut med Deval Eminovski. Övriga behövde bara löpa två varv, totalt fem och en halv kilometer, därefter var det slut.

Vi ska försöka hålla detta första träningen efter match i fortsättningen. Det är bra för både hjärta och lungor, samt faktiskt också kroppen i allmänhet. Kan vara bra att alternera lite i vårt träningsupplägg.