Oväntat tufft för P90 i Brocupen

IFK Malmös P90 fick verkligen kämpa för att ta sig till kvartsfinal i Öresunds Bro Cup på fredagen. Åttondelsfinalen mot danska Kalundborg GB blev tuffare än väntat, men tack vare ett härligt jävlar anamma kunde "di gule" vinna med 4-2.

Josip Lukic & Lars Lundberg, ledare för IFK Malmös P90:

Vi spelade riktigt dåligt i den första halvleken. Det märktes att vi underskattade danskarna bara för att de endast blev trea i sin grupp. Killarna trodde att det skulle bli lätt som en plätt, men Kalundborg var riktigt duktigt.

När de sedan tog ledningen med 1-0 fick vi pressen på oss. Alla förväntade sig att vi skulle vinna, det fanns inget annat. Vi stressade för mycket och det dröjde till strax före halvtidsvilan innan vi gjorde både 1-1 och 2-1.

Vi lyckades till slut, med lite tur och stor skicklighet, vinna med 4-2. Att vi vann berodde på att killarna verkligen ville det. Efter pausen gav de allt och sista kvarten dominerade vi tillställningen fullständigt.

Värmen var nog en annan anledning till att vi gick segrande ur striden. Kalundborg orkade inte mer än en kvart i varje halvlek, sedan tog vi över. Vi verkade överlag vara fysiskt starkare och det hade vi extra fördel av i hettan.

Samtliga spelare stod för en stark insats, men bäst var återigen Kristoffer Bertolino, som fick upp laget och verkligen gav allt i varje duell. Minst lika bra var målvakten Mohammed Khaled, som gjorde en del avgörande räddningar i den andra halvleken.

Slutspel

Åttondelsfinal

IFK Malmö – Kalundborg GB 4-2 (2-1)

Arena: Limhamnsfältet, plan 9
Mål: 1-1 (23) Ayoub Ahmad, 2-1 (25) Demokrat Maxhuni, 3-2 (34) Senad Habibovic, 4-2 (49) Demokrat Maxhuni
Varningar: Valon Makolli (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mohammed Khaled

Mirko Lukic
Valon Makolli
Mustafa Karim
Kristoffer Bertolino

Tobias Rosenlind
Amar Bacevac
Ahmed Nemer
Omar Aouida

Demokrat Maxhuni
Senad Habibovic

Avbytare

Alden Smajlovic
Ayoub Ahmad
Mohammed El Jaouni (dä)
Samir Piragic
Chaib Yanar (målvakt)

FOTNOT. Matchen spelades 2 x 25 minuter.