På måndagen dyker ett nytt ansikte upp på IFK Malmös träning. 24-årige Robert Conde, offensiv mittfältare, från division 2-laget Oskarshamns AIK, ska under en vecka försöka övertyga "di gule" om att ge honom ett kontrakt.

– Det är en spelare som kommit ner för att studera. Vi ska ta oss en titt på honom, men vad jag har hört ska han vara mycket intressant, berättar IFK-tränaren Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Robert Conde, som också har en bror boendes i Malmö, fanns på plats redan på söndagen. Han passade lämpligt på att spana in när hans tilltänkta lagkamrater överraskande spelade 2-2 mot tabellettan Mjällby AIF.

Ett resultat som Conde verkade vara nöjd med, även fast han var med om att besegra dem med sitt Oskarshamn i en tidig träningsmatch i våras. En klubb som han spelat för sedan 2003. Dessförinnan var det Smedby BoIK för hela slanten.

– IFK Malmö spelade bra, roligt att de har börjat få ordning på spelet. Synd bara att regnet kom och förstörde det mesta i den andra halvleken, var Robert Condes intryck från läktarplats.

Under våren var han i stort sett ordinarie i Oskarshamn. Det blev nio matcher och tre mål hos division 2-nykomlingen. Laget ligger för närvarande sjua i Östra Götaland. Sensationellt bra av en klubb som för två år sedan spelade i division 4.

Med om klättringen från trean har alltså Robert Conde varit. Egentligen är han i grund och botten anfallare, men har i år spelat i en offensiv roll på det centrala mittfältet. Helst av allt vill han dock spela längst fram.

– Jag spelar där tränaren sätter mig, inget snack om den saken. Men får jag själv bestämma blir det där jag är fostrad, som toppforward, säger Robert Conde, som ser fram emot att gå vidare i sin fotbollskarriär.

– Det känns intressant och jag hoppas verkligen att jag kan ta en plats i IFK. Även fast jag flyttat ner för att bli idrottslärare vill jag såklart fortsätta spela i minst division 2 och det här verkar vara bra.

Fakta/Robert Conde

Ålder: 24 år
Familj: Flickvän
Yrke/utbildning: Ska börja studera till idrottslärare
Längd: 174 cm
Vikt: 70 kg
Klubbar: Smedby BoIK (1986-2002), Oskarshamns AIK (2003-2004)
Aktuell: Börjar på måndagen provträna med IFK Malmö