Träningskollen tisdag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 17:15-18:45 på Malmö Stadion plan 2 (gräs).

Vädret: Sol och 27° C.

Skador/sjukdomar: Högerbacken Anders Jemail är inte helt kurant, men dök åtminstone upp som åskådare på tisdagsträningen. Tränade gjorde inte heller Fredrik Jönsson och Tom Henriksen som är sjukskrivna.

Deval Eminovski, assisterande tränare: Vi hade en lätt uppvärmning med jogging och passningskvadrater. Efter det körde vi en del styrka med spänst och "snabba fötter", innan vi hade en spelövning med fokus på försvarsspelet.

Den sista delen gick ut på att vi delade in killarna i tre lag. Ett lag åt gången körde tempolöpning, medan de andra två ägnade sig åt spel, fem mot fem. Detta spel var med en påbyggnad av press – understöd, där det gällde att hitta rätt i positionerna.