Attityden avgörande för IFK Malmö

IFK Malmö har efter en trög start börjat leverera i Södertvåan. Med Magnus Eriksson tillbaka i laget blev det en trygg 4-2-seger senast mot Höllvikens GIF. På söndagen är det ett formstarkt IFK Hässleholm som står för motståndet.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Mattias Filipanics – Jonas Danielsson, Haris Xhemajli, Martin Alm, Dan Ingvarsson, Jörgen Svensson, Magnus Eriksson, Martin Abrahamsson, Zoran Jovanovic, Johan Åkesson, Ali Jasim, Christian Andersson, Marcus Nilsson, Pontus Andersson, Niclas Öberg.

Aktuellt: Sista matchen för Johan Åkesson i IFK Malmö. Efter söndagens fight mot Hässleholm flyttar Åkesson till Stockholm för studier. Han är där aktuell för spel i division 2-laget Vasalund/Essinge.

Anders Jemail har fortfarande ont i halsen och får vila. Spelar gör heller inte Fredrik Jönsson (blindtarmsopererad), som blir borta resten av säsongen, och Tom Henriksen (sjukskriven). Lagkaptenen Jonas Danielsson är däremot tillbaka efter avstängning.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Jag förväntar mig att vi kan behålla samma fina intensitet som mot Mjällby och Höllviken. Kan vi det bådar det gott. Vi vill gärna försöka ta vår andra raka seger.

Det hela är egentligen en attitydssak, alltså sättet vi uppträder på, som kommer att avgöra hur matchen kommer att se ut. Jag tror att vi kommer att få möta ett lag med lågt försvarsspel som spelar antingen 4-5-1 eller 4-4-2.

Att det skulle bli 0-4 i baken igen är otänkbart. Vi har verkligen börjat få ordning på laget och jag tror att vi kan vinna den här gången. Dessutom spelar vi på hemmaplan imorgon (läs söndag) och det är alltid en liten fördel.