Prov utan värde för IFK Malmö

Det blev en oväntad förlust för IFK Malmö i lördagens träningsmatch borta mot division 2-laget IFK Trelleborg. Efter en synnerligen oinspirerad andra halvlek förlorade man med uddamålet, 29-30.

Matchen blev åtminstone för "di gules" del, ett prov utan något direkt värde. Efter en bra första kvart, då vi gick ifrån till en 8-3-ledning, och då vi agerade bestämt och med bra tempo, verkade det som att killarna helt enkelt tyckte att det gick lite för enkelt.

De lade därefter, mer eller mindre, ner verksamheten. Resten av matchen blev en provkarta på massor av tekniska fel från vår sida, och vi förvandlade de enklaste saker till väldigt svåra övningar.

Magnus Nilsson var på bröllop – denna gången inte hans eget – och spelade inte. Milos Milosevic vilade också då han efter förmiddagsträningen blev öm i sin ena hälsena, och vi ville inte riskera något på Söderslättshallens hårda golv.

Av samma anledning – golvet – så spelade heller inte Sebastian Geissler som fortfarande inte är helt kurant i sin ljumske, och såväl Bastian Andersson som Mattias Lindkvist matchades med försiktighet.

Daniel Thysell matchades inte försiktigt, men spelade trots detta inte mer än ungefär 25 minuter då han på denna tid lyckades dra på sig tre tvåminutersutvisningar – den tredje håller vi inte riktigt med herrar domare om – och fick alltså därmed syna det röda kortet.

Därmed var våra tre ordinarie försvarstreor, förutom Daniel är det Milos och Sebastian, ur spel, och dessutom hade vi ingen naturlig mittsexa. I denna ovana roll alternerade nu Per-Henrik Andersson och Andreas Agerborn resterande matchtid.

Ett prov i stort sett utan värde alltså, men noterbart ändå är målvakten, Tomas Drivstedts, fina spel i den första halvleken, och att Bastian Andersson ser bättre och bättre ut, vilket lovar gott.

Nämnas bör även Daniel Hedlunds första halvlek då han gjorde sju mål, medan hans, och övriga aktörers, andra halvlek snarast förpassas till glömskans kammare. Det är bara att komma igen i nästa träningsmatch mot Helsingör.

Hometeam: IFK TRELLEBORG
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-15
Scorefull: 30-29
Arena: Söderslättshallen
Crowd: 32
Referee: –
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Srdjan Djordjevic

Marius Vargalui
Per-Henrik Andersson
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Rickard Roos
Bastian Andersson
Andreas Agerborn
Sebastian Geissler
Milos Milosevic
Awayteam Sub: Daniel Hedlund 7 (2)
Bastian Andersson 5
Andreas Agerborn 4
Erik Hagelin 3
Per-Henrik Andersson 3
Mattias Lindkvist 2
Rickard Roos 2
Daniel Thysell
Marius Vargalui
Milos Milosevic (1)