Omgång 16: Välbehövlig trea till IFK Malmö

Två rätt per omgång verkar vara ett ganska vanligt facit för ifkmalmo.coms tippare. Förra veckan var det Stefan Hegenius som fick in detta. Samma prestation (om det nu är någon sådan?) lyckades redaktör Lindholm med i omgång 12.

Denna vecka är Hegenius ute på vift igen så undertecknad får vikariera. Andra gången jag gör det. Sist det begav sig hade jag lite oflyt, då hela fem av sex matcher slutade oavgjort. Nåväl, två rätt, varav krysset på IFK Malmö mot Mjällby, var en hyfsad start.

Lördag 28/8

15:00 Laholms FK – Mjällby AIF 2
Svenska Spel: 1: 2.50 X: 3.10 2: 1.90

Kommentar: Det är nog kört för Laholm i år. Åtminstone vad beträffar fortsatt tätstrid. Inför helgens match är man hela nio poäng efter tvåan Mjällby AIF och elva efter serieledande Ängelholms FF. Serien tycks vara vikt åt två lag. MAIF är på gång igen och tar sin tredje raka trepoängare om än en knapp sådan.

15:00 Lunds BK – Bunkeflo IF 2
Svenska Spel: 1: 2.00 X: 3.00 2: 2.40

Kommentar: Lunds BK kunde mycket väl ha tagit och vunnit senast mot IFK Malmö. Efter varsitt straffmål av lagen blev det dock bara delad pott. Rättvist, då de farliga chanserna var ungefär lika många. Mot Bunkeflo, som fick 1-1, mot derbystarka MABI väntar höstens första förlust för "lundagulingarna".

16:00 Malmö Anadolu BI – Ängelholms FF 2
Svenska Spel: 1: 3.10 X: 3.35 2: 1.60

Kommentar: MABI måste börja ta poäng i Södertvåan. Det blev visserligen en mot Bunkeflo, men det hjälper inte så mycket i längden. Avståndet är nu fem poäng upp till lagen ovanför strecket. Ett avstånd som lär öka. För ett Ängelholm i "pole position" rår man inte på.

Söndag 29/8

16:00 Högaborgs BK – IFK Malmö 2
Svenska Spel: 1: 2.10 X: 2.95 2: 2.30

Kommentar: Två spelare är avstängda i Högaborg. Såväl målvakten Stojan Lukic som Zlatko Ristevski fick syna det röda kortet mot IFK Hässleholm. Därför blev det ännu en förlust för helsingborgarna, som det alltmer börjar lukta division 3 om. Ett sista halmstrå kan gripas vid seger mot IFK Malmö som har ynka två pinnar mer. Det gör man dock inte. "Di gule" brukar prestera bäst under press och vinner denna "måstematch".

17:00 Karlskrona AIF – IFK Hässleholm X
Svenska Spel: 1: 2.40 X: 3.00 2: 2.00

Kommentar: Någon gång måste även IFK Hässleholm förlora. Förra förlusten sträcker sig så långt tillbaka i tiden som till den 31 maj. Då mötte man Karlskrona AIF, ett lag som Hässleholm alltså hunnit tillbaka till i spelordningen. Förlusten låter dock vänta på sig en dryg vecka till matchen mot Kristianstads FF. Det blir nämligen oavgjort mot Karlskrona.

Måndag 30/8

18:30 Kristianstads FF – Höllvikens GIF 1
Svenska Spel: 1: 1.80 X: 3.10 2: 2.70

Kommentar: Kristianstad hade i slutändan ingen chans mot Mjällby. Men mot Höllviken ska det bara bli seger. Om inte för att truppen är bättre, så åtminstone i kraft av hemmaplan. Tack vare en del snöpliga poängförluster i slutminuterna kan man inte känna sig helt säkra på förnyat kontrakt. Det skiljer bara tre poäng till Karlskrona på kvalplats. Lite arbetsro får man dock efter segern mot Höllviken.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).