Jovanovic x 2 i IFK Malmö

Två bröder Jovanovic kan på söndag komma att spela samtidigt i IFK Malmös division 2-lag. Såväl årets nykomling Zoran, som yngre brodern Daniel har nämligen blivit uttagna i truppen till matchen mot Karlskrona AIF. Mest överraskande är att blott 16-årige "Bato" är med.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Mattias Filipanics – Jonas Danielsson, Haris Xhemajli, Migjen Shaqiri, Daniel Jovanovic, Dan Ingvarsson, Jörgen Svensson, Magnus Eriksson, Martin Abrahamsson, Ali Jasim, Zoran Jovanovic, Christian Andersson, Marcus Nilsson, Blerim Mullici, Niclas Öberg.

Aktuellt: Det blev succé för Daniel "Bato" Jovanovic i onsdagens A-lagsdebut i MM-matchen mot Oxie IF, som kröntes med ett snyggt mål redan efter en halvtimme. Belöningen för den fina insatsen blir att han återfinns i truppen mot Karlskrona.

Brodern Zoran som fick en rejäl smäll på knäet i samma match kan också spela, liksom Ali Jasim som haft ont i en ljumske. Blerim Mullici, som nätade på stopptid i MM, är också för första gången med i division 2-sammanhang.

Martin Alm bröt foten mot Högaborg och är borta för resten av säsongen. Samma sak gäller Fredrik Jönsson och Tom Henriksen som är långtidssjukskrivna. Anders Jemail (hälsenan) och Pontus Andersson (ryggen) dras med småskavanker.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi åkte på en försmädlig förlust uppe i Karlskrona. Hade femton heta målchanser som vi missade. Något av det värsta som jag har varit med om i min fotbollskarriär. Helt klart en av mina mörkaste matcher.

1-2 var ett rejält slag i ansiktet. Förstår inte hur det kunde bli så efter vår enorma dominans däruppe. Det var som om någon hade något emot oss. Vi hade inte alls marginalerna på vår sida.

Nåväl, det får vara glömt nu. För den sakens skull ska vi inte satsa på någon tokoffensiv imorgon. Det får inte bli dumdristigt, utan vi måsta agera organiserat och disciplinerat under matchens samtliga minuter. Då kommer målchanserna av sig själv.