6-2 och sjätte segern för P90

IFK Malmös P90 ser ut att vinna Skåneserien grupp B2. Med bara tre omgångar kvar har man hela fem poäng ner till Malmö FF på andraplatsen. På onsdagen blev det en ny utklassning då Kirseberg IF besegrades med 6-2.

Josip Lukic, tränare för IFK Malmös P90:

Det var en sjyst match, där vi dock missade lite för mycket i första halvlek. I paus tog jag sedan ett snack med killarna och då blev det betydligt bättre. Jag tror inte att vi missade mer än någon enstaka målchans i den andra halvleken.

Vi spelade ganska bra fotboll och segern var hur ohotad som helst. Kirseberg hade inte mycket att sätta emot när killarna väl satte igång. Det kunde ha blivit mer, men 6-2 var helt i sin ordning.

Försvaret var starkt, undantaget de två onödigt insläppta målen. I halvtid blev Mustafa Karim skadad så jag blev tvungen att byta ut honom och sätta in Roland Levay. Ett byte som inte påverkade matchutgången det minsta. Roland var mycket duktig.

Bäst av alla var dock Demokrat Maxhuni som stod för ett antal fantastiska prestationer. Bland annat vid sina båda mål som var rena solonummer, samt genom målpass och hårt arbete för hela laget.

IFK Malmö – Kirseberg IF 6-2 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Mål: 1-0 (7) Alden Smajlovic, 2-0 (34) Alden Smajlovic, 3-0 (42) Demokrat Maxhuni, 4-0 (44) Demokrat Maxhuni, 5-1 (50) Senad Habibovic, 6-1 (53) Senad Habibovic
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mohammed Khaled

Mirko Lukic
Valon Makolli
Vladan Jelic
Mustafa Karim

Alden Smajlovic
Kristoffer Bertolino
Samir Piragic
Omar Aouida

Senad Habibovic
Demokrat Maxhuni

Avbytare

Ali Burrniku
Ayoub Ahmad
Mustak Awad
Roland Levay
Chaib Yanar (målvakt)