Sjunde MM-segern för IFK Malmö

IFK Malmö fortsätter att dominera MM-fotbollen för seniorer. I årets final besegrades Malmö FF:s Tipselit med 2-1. På de tolv åren klubben har varit med har man plockat hem mer än hälften av mästerskapen.

Onsdagens pliktskyldiga seger (den varit inget annat) var den sjunde i ordningen. Också en revansch för fjolårets finalförlust med 2-3 mot "di blåe" som då hade förstärkt med Thomas Olsson.

– Vi ska vara jätteglada för segern. Man måste tänka på att vi är mitt uppe i ett brinnande seriespel. Det är inte alltid så enkelt att bara gå ut och spela skjortan av motståndarna, konstaterade IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com

Ska sanningen fram så var "di gule" storfavorit. Jämfört med förra årets final var MFF-laget betydligt yngre. Joakim Nilsson, född 1985, stack ut något och var pigg i comebacken efter sin efterhängsna skada.

Vissa perioder i matchen rullade Malmö FF:s unga killar betydligt bättre boll än IFK Malmös rutinerade spelare. Framförallt i den andra halvleken efter att IFK gjort 2-0 fick MFF ett litet tryck mot det gula målet. Vilket gav utdelning till 1-2.

– 3-0 hängde i luften ett par gånger, men istället fick de reducera lite snöpligt. Men det är inte första gången i år som vi släpper på koncentrationen när det börjar bli lite större ledningar, sade Anders Grimberg.

Det var långtifrån något skönspel som IFK Malmö åstadkom. Trots det var övertaget stort i den första halvleken. I andra däremot kunde MFF både ha gjort ett och två mål ytterligare, men IFK-målvakten Abdul Semwanga-Nyende fick till några riktiga kalasräddningar.

Abdul, Christian Andersson, Jörgen Svensson och naturligtvis tvåmålsskytten Niclas Öberg var matchens bästa IFK:are. Priset gick Öberg, men ifkmalmo.coms utsände tyckte att Andersson var minst lika bra.

– MFF fick stundtals rulla lite väl mycket boll, men annars såg det hyfsat ut. Vi var aggressiva och satte press på dem tidigt. Något mer kan man inte begära i en sådan här match, påpekade Anders Grimberg.

Hometeam: MALMÖ FF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 1-2
Arena: Hästhagens IP
Crowd: 215
Referee: Mats Hansson, Tygelsjö, Jesper Persson, Malmö, Jörgen Berggren, Malmö
Goal: 0-1 (29) Niclas Öberg, 0-2 (64) Niclas Öberg, 1-2 (68) Rawez Lawan
Homewarning: Christopher Birgersson
Home sent of: –
Homempv: Rawez Lawan
Awaympv: Niclas Öberg
Hometeam Squad: Joakim Moberg

Christopher Birgersson
Rasmus Bengtsson
Daniel Bergstrand
Tobias Nilsson

Joakim Nilsson
Charles Anderson
Joakim Persson
David Wahlberg

Rawez Lawan
Magnus Bönnemark
Hometeam Sub: Marcus Pode
Niklas Hansson
Rickard Henriksson
Zaidoon Latoof
Viktor Bergstrand (målvakt)
Awayteam Squad: Abdul Semwanga-Nyende

Ali Jasim
Jörgen Svensson
Jonas Danielsson
Christian Andersson

Dan Ingvarsson
Martin Abrahamsson
Marcus Nilsson
Zoran Jovanovic

Niclas Öberg
Migjen Shaqiri
Awayteam Sub: Blerim Mullici (Migjen Shaqiri 61)
Pontus Andersson (Dan Ingvarsson 74)
Daniel Jovanovic (Blerim Mullici 85)
Haris Xhemajli
Valon Muslijaj