P89 säkrade seriesegern

Nu kan inte ens teorin stoppa IFK Malmös P89. För på lördagen blev det definitivt klart att laget får kvala till nästa års pojkallsvenska. Med en omgång kvar säkrade man nämligen seriesegern i Skåneserien grupp B2 genom att besegra Skurups AIF med 3-0.

Gustavo Olivera, tränare för IFK Malmös P89:

Det var en mycket väl genomförd match sett ur gula ögon. Vi bröt effektivt deras offensiva försök och kom på så sätt snabbt till egna anfall. Faktiskt var vi närmare fler mål än att de hade fått in en boll.

Kantspelet fungerade riktigt bra och på innermittfältet imponerade Håkan Ahlström och Ahmedin Sudic. Håkan Ahlström var verkligen på hugget och gjorde två mål, även om det andra var en boll som han bara behövde peta in från mållinjen.

Faktiskt känns det väldigt bra inför den sista seriematchen och det stundande kvalet. Vi kommer dock att låna några spelare från P90 för att spetsa till och bredda laget. Det duger inte att bara ha tre spelare på bänken i ett kval.

IFK Malmö – Skurups AIF 3-0 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Mattias Öhman, Malmö
Mål: 1-0 (35) Håkan Ahlström, 2-0 (58) Håkan Ahlström, 3-0 (76) Dzevad Nezirevic
Varningar: Sebastian Ottosson (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mirza Nezirevic

Arbon Kryeziu
Guner Alievski
Patrik Larsson
Sebastian Ottosson

Mustafa Arezoo
Håkan Ahlström
Ahmedin Sudic
Hamza Khodr

Alaa Baker
Dzevad Nezirevic

Avbytare

Gabriel Olivera
Marco Smigoc
Mohammed Kahidani (målvakt)