Omgång 22: Sista chansen

IFK Malmö

Dags att göra bokslut samtidigt som det blir undertecknads sista chans att uppnå sex rätt på kupongen. Efter förra veckans framgång med fem riktiga inprickade tecken var man tillbaka på ruta ett igen, två ynka rätt var allt vad omgång 21 inbringade.

Men skam den som ger sig. Den avslutande omgången blir mycket raffinerad. För sex av lagen. I toppstriden krigar Mjällby, högst oväntade uppstickaren Hässleholm och Ängelholm om seriesegern.

Lunds BK, Höllvikens GIF och Högaborgs BK strider i sin tur att få undvika återkval till nästa års upplaga av division 2 Södra Götaland.

Lördag 9/10

14:00 Bunkeflo IF – Högaborgs BK 1
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: Bunkeflo är formstarkt och i grunden ett bättre lag än Högaborg. Åke Kallenbergs manskap ger Höllviken och Lunds BK en hjälpande hand och ser till att det blir Högaborg som får kvala.

14:00 Laholms FK – Kristianstads FF 1
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: En match som kan sluta hur som helst. Laholm strävar dock efter en bra slutplacering, KFF i sin tur nöjda med att kontraktet är i hamn. Detta i kombination med hemmaplan avgör till hallänningarnas fördel.

14:00 Lunds BK – Höllvikens GIF X
Svenska Spel: 1: 1.90 X: 3.10 2: 2.50

Kommentar: Så kom då LBK:s första förlust i höst i förra omgången. ”Krubban” reser sig
dock per omgående och tar den nödvändiga poängen som behövs för att definitivt ta
död på kvalspöket. Höllviken i sin tur klarar sig också långt på en poäng om mitt tips i den första matchen slår in.

14:00 Malmö Anadolu BI – Karlskrona AIF 1
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: Två lag som tar varandra i hand och åker ner i trean. MABI vill dock göra
ett snyggt avslut och få ett bra avstamp inför nästa säsong.

14:00 Mjällby AIF – IFK Hässleholm 2
Svenska Spel*: 1: 1.75 X: 3.20 2: 2.75

Kommentar: Sorry, MAIF! Det blir IFK Hässleholm som får kvala till Superettan. Göingarna kommer till Strandvallen helt utan press, det blir MAIF:s fall, som inte klarar bemästra densamma trots ett massivt stöd från sina hängivna supporters.

14:00 Ängelholms FF – IFK Malmö X
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: Normalt sett skall ÄFF:s motivation leda till seger. Tror dock IFK vill djäklas lite och därtill inte avsluta med tre raka nederlag. ”Di gule” kniper en poäng.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter ”Mixen” och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).