Ilska i P91 efter förlust

IFK Malmös P91 förlorade snöpligt kvartsfinalen i Skånecupen mot FC Malmö med 2-3 efter sudden death. Men det var inte förlusten i sig utan snarare domarnas avgörande insats som retade gallfeber på IFK-ledarna.

Efter 2-2 vid full tid fick det tillgripas sudden death. Förlängningen hann knappt börja innan FC Malmö kom i anfall. IFK-målvakten Daniel Sjölin gick ut för att täcka ett skott och fällde, enligt domarna, med en glidtackling.

FC Malmö tilldömdes straff och vilda protester uppstod. Men beslutet stod givetvis kvar och straffen verkställdes. I mål chansade IFK Malmö med Walid Shams, som gick rätt, men skottet var för hårt slaget. 2-3 och ridå ner för "di gule".

Lars Lundberg, tränare för IFK Malmös P91:

Det var helt och hållet domarnas fel att vi förlorade den här matchen. Vi var det betydligt bättre laget och borde ha vunnit. Men FC Malmö hade ännu en gång turen att ha rättsskiparna på sin sida.

Straffen var för mig helt oacceptabel. Hur de kunde blåsa i det läget kan jag inte förstå. Många liknande lägen har uppstått under turneringen, utan att det har blivit någon konsekvens av det. Typiskt att de skulle blåsa straff den här gången.

Trots att jag inte höll med om domsluten vill jag be om ursäkt för mitt kanske inte så kloka uppträdande efter matchen. I tumultet råkade jag nämligen slå sönder en av sopborstarna som fanns i spelargången.

Men över till det positiva, för det fanns mycket även av den varan. Killarna gjorde en kanonmatch mot FC Malmö och hade varit väl värda segern. Som de kämpade och slet. De gav allt i varenda närkamp och ska ha allt beröm för sin insats.

FC Malmö hade dock flytet att ta ledningen med både 1-0 och 2-1, innan vi kunde kvittera genom Saiid Zadran, respektive Tom Stensson. Vi hade läge även till 3-2, men lyckades inte få in bollen.

Det ska också poängteras att det inte var något dåligt lag som vi mötte. När vi spelar mot varandra är det alltid jämnt, så var det även idag. Men jag tycker, och det många med mig, att vi var snäppet vassare än vad de var denna gång.

Deras båda mål under ordinarie tid var dessutom på fasta situationer efter tveksamma frisparkar. Av våra mål var åtminstone ett spelmål, något som inte FC Malmö kan säga någonting om. De hade faktiskt inte mycket förutom målen som de gjorde.

Slutspel

Kvartsfinal

FC Malmö 1 – IFK Malmö 1 3-2 efter sudden death
Mål: 1-1 (5) Saiid Zadran, 2-2 (10) Tom Stensson
Varningar: Hamodi Hotait (IFK)

IFK MALMÖ 1 (2-2)

Daniel Sjölin

Walid Shams
Saiid Zadran

Tobias Rosenlind
Hamodi Hotait

Avbytare

Manar Ali
Tom Stensson