Sent inlagd match för IFK Malmö

De ursprungligt lagda försäsongsprogrammen stämmer sällan. I planeringen skulle IFK Malmö ha mött Lunds SK på lördagen. Ett tag såg det inte ut att bli någon match alls, men i tisdags blev det klart med division 3-laget Asmundtorps IF.

Startelvan (4-4-2): Joakim Moberg – Ali Jasim, Jörgen Svensson, Valon Muslijaj, Mahmod Khattab – Haris Xhemajli, Kenneth Gustavsson, Martin Abrahamsson, Zoran Jovanovic – Blerim Mullici, Migjen Shaqiri. Avbytare: Daniel Jovanovic, Fisnik Alaj, Karim El hage, Nana Piesie, Valon Shkuliq, Abdul Semwanga-Nyende (målvakt), Adnan Zukancic (målvakt).

Aktuellt: IFK Malmö har fått ytterligare ett nytillskott i truppen inför helgens match. Kenneth Gustavsson, 22-årig central mittfältare, med allsvenskt spel i Malmö FF och nu senast i Trelleborgs FF, ska i år spela för "di gule".

En som dock tvingas avstå spel mot Asmundtorps IF är försvararen Lirim Sali. 17-åringen som var mittback i matchen mot danska BK Frem är borta av privata skäl. In i hans ställe går istället Valon Muslijaj.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi varvar med division 3, danska division 1-lag och allt möjligt. Asmundtorp är ett ganska duktigt lag från trean som förra helgen slog vår seriekollega, Högaborgs BK, med 2-0.

I och med att det gick så bra mot Frem vill vi gärna försöka följa upp den fina insatsen. Det gäller att fortsätta på den inslagna vägen, med att skapa många målchanser, göra en del mål och spela ett bra försvarsspel.