U-lagsförlust mot FC Malmö A

Resultaten ska egentligen inte betyda något i träningsmatcherna. Men efter 3-4 mot FC Malmös A-lag hade även IFK Malmös U-tränare Alvaro Ripoll svårt att hålla masken. "Gulingarnas" insats mot FC Malmö var nämligen rent ut sagt bedrövlig.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Om det fanns mycket positivt att säga efter matchen mot Lunds SK:s B-lag var detta snarare raka motsatsen. Visst, det är okej att förlora mot ett division 6-lag när man har två spelare som är födda 1988, men man måste kunna begära mer spelmässigt.

Första halvlek var rent ut sagt under all kritik. Passningsspelet fungerade inte alls och många gick mest runt och tittade istället för att ge sig ordentligt in i närkamperna. Vi var helt enkelt för fega.

Anfallsspelet var för omständigt med mycket tjongande och individuella prestationer. Men för att fungera framåt måste spelet först och främst vara på en acceptabel nivå bakåt. Den riktiga stabiliteten behövs för att man ska våga anfalla.

Men bedrövelsen till trots fanns det några spelare som gjorde sitt jobb. Nana Piesie och Eboy Senghore visade att de har erfarenhet från högre sammanhang och Flamour Shkuliq (yngre bror till Valon i A-laget) gjorde ett bra inhopp.

Nu har vi två raka förluster och nu måste vi även räkna resultaten. De som vill ha plats i laget när serien väl börjar får verkligen visa det. Till nästa match mot Lunds SK:s J-lag kommer det att ske många ändringar.

IFK Malmö – FC Malmö A 3-4 (1-2)

Arena: Malmö Stadion, plan 3
Mål: 1-1 (32) Ahmed Tamim, 2-4 (70) Flamour Shkuliq, 3-4 (75) Paul Havn (straff)
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Henry Safi
Hajriz Maloki
Juan-José Cruz Jarlhov
Armend Kryeziu

Jeton Krasniqi
Eboy Senghore
Rogelio Diaz
Ahmed Tamim

Paul Havn
Nana Piesie

Avbytare

Flamour Shkuliq (Jeton Krasniqi 46)
Edgardo Menjivar (Ahmed Tamim 60)
Nezir Mehmeti (målvakt)