Dubbla backar i IFK Malmö

Med den senaste veckans värvningar av backarna, Karim El hage, 23, och Robert Kjellin, 32, är nu IFK Malmös lagbygge komplett. Arton utespelare och tre målvakter ska det kommande året försvara klubbens färger i division 2.

Särskilt på försvarssidan har "di gule" det gott ställt med fyra mittbackar och två spelare på respektive kant. Vill man ha en extra på yttern eller i mitten går det också att ordna utan några större problem.

– Det är hur bra som helst med två backuppsättningar. Och skulle det behövas finns det en och annan som går att flytta om. Vi har till exempel Lirim Sali som spelat en hel del som vänsterback, säger Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

Där har Lirim Sali i första hand konkurrens av nyförvärven Karim El hage och Mahmod Khattab. Två spelare som kommer ifrån lägre divisioner och har överraskat rejält positivt på försäsongen.

Karim El hage spelade förra säsongen i BK Flagg och Mahmod Khattab i Lunds SK. Båda på division 4-nivå även om LSK i år är nykomlingar i trean. Det är alltså inget litet steg som de har tagit på bara några månader.

– El hage tränar också en hel del på egen hand och är riktigt vältränad. Hans kondition är bra, vänsterfoten likaså, och har en bra konkurrenssituation med Khattab. Det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig, menar Anders Grimberg.

Vilka som kommer att stå för rutinen där bak är i alla fall glasklart. Jörgen Svensson, med allsvenskt spel i Trelleborgs FF och i IFK Malmö sedan 2000, samt då Robert Kjellin, med spel i bland annat Malmö FF. Båda är mittbackar.

Fakta/IFK Malmös backar

Med värvningarna av Karim El hage och Robert Kjellin har IFK Malmö dubbla uppsättningar på försvarssidan. Sammanlagt är det åtta spelare som ska konkurrera om platserna i fyrbackslinjen.

Tränaren Anders Grimberg har följande spelare att välja bland.

  • Högerbackar: Ali Jasim och Azeem Razwan
  • Mittbackar: Jörgen Svensson, Lirim Sali, Robert Kjellin och Valon Muslijaj
  • Vänsterbackar: Karim El hage och Mahmod Khattab