Hedersam förlust för IFK Malmö

Det är kanske bra att genrepet går mot ett lag från division 3. Framförallt för att få fart på målfabrikationen och självförtroendet. För ännu finns det en del kvar att slipa på för IFK Malmö inför seriestarten i Supertvåan.

Måndagens träningsmatch mot Landskrona BoIS som slutade 0-3 var en resultatmässig besvikelse. Hade det varit en seriematch hade det antagligen varit riktigt sura miner. Men nu var det istället ett lugnt konstaterande.

– Ännu en hedersam förlust. Om man bortser från målen, var det en helt jämn match. De skapade inte fler chanser än vad vi gjorde. Men vi vet också vad fotboll går ut på, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

Landskrona BoIS, som kom till spel med sex spelare ur A-truppen, bland dem Mathias Eklund och Gabriel Ucar, var effektiva. Av fem målchanser resulterade tre av dem i mål. Det sista tio sekunder före slutet.

Dessförinnan hade Alvedin Nezirovac och norrmannen André Shei-Lindbaek gett BoIS ledningen med 2-0 på bara några minuter i den första halvleken. Närmast reducering var Migjen Shaqiri med ett klockrent skott i ribbans underkant, ner på mållinjen och ut.

– Det var mer eller mindre slumpmål, ett närskott och några minuter senare ett skott från 40 meter. Trean var nästan det sista som hände i matchen och berodde på att vi inte riktigt orkade arbeta hem, menade Anders Grimberg.

Efter en jämn första halvlek tog IFK Malmö över efter halvtidsvilan. "Gulingarna" kom längre fram i banan och lyckades etablera ett visst tryck mot Landskronamålet. Men till mer än några halvchanser kom man aldrig.

BoIS hade inte en enda chans förutom målet man gjorde i den andra halvleken. Däremot försvarade laget sig riktigt bra och gav egentligen inte IFK Malmö någon möjlighet att utjämna målmässigt.

– På de tre senaste matcherna har vi mest skapat en massa halvchanser. Vi måste vara mer rejäla och ta för oss mer i de situationerna. Men det kommer snart, lovade IFK-tränaren Anders Grimberg.

Matchen mot Landskrona BoIS var IFK Malmös första match på gräs det här året. När underlaget dessutom inte var av någon särdeles god kvalité kan det ursäkta delar av bristerna i spelet.

När laget väl hade vant sig efter paus fungerade spelet visserligen stundtals riktigt bra. Men för att det ska gå att spela bollen längs med marken ordentligt krävs det en jämn och lagom mjuk matta.

– Planen var oerhört svårbemästrad. Den var alldeles för hård och mycket ojämn. Antagligen är planen där vi ska möta Marieholm på lördag betydligt bättre, konstaterade Anders Grimberg.

Det var försvarsarbetet med ytterbackarna Karim El hage och Mahmod Khattab i spetsen som gladde mest i IFK Malmö. Fisnik Alaj och Valon Shkuliq var också pigga och låg bakom mycket när de kom in i den andra halvleken.

– Allt annat än vinst är underkänt i genrepet mot Marieholm. Nu ska vi se till och få in några pytsar och skapa riktigt många målchanser igen. Det är vad vi behöver få fram, för vi vet att det finns där.

Hometeam: LANDSKRONA BOIS
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-5-1
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 3-0
Arena: Landskrona IP, plan D
Crowd: 75
Referee: Patrick Winqvist, Malmö, Bujar Fetiu, Malmö, Driton Halili, Malmö
Goal: 1-0 (29) Alvedin Nezirovac, 2-0 (32) André Shei Lindbaek, 3-0 (90+3) André Shei Lindbaek
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Robert Malmgren

Gabriel Ucar
Andrew Kelly
Amar Muharemovic
Kingsley Amuneke

Markus Hansson
Mikael Rynell
Robin Wikman

Matthias Eklund
André Shei-Lindbaek
Alvedin Nezirovac
Hometeam Sub: Besnik Krasniqi
Emir Kujovic
Joakim Gernersson
Patrik Holmgren
Awayteam Squad: Joakim Moberg

Karim El hage
Robert Kjellin
Jörgen Svensson
Mahmod Khattab

Migjen Shaqiri
Ali Jasim
Haris Xhemajli
Martin Abrahamsson
Zoran Jovanovic

Nana Piesie
Awayteam Sub: Daniel Jovanovic (Migjen Shaqiri 60)
Valon Shkuliq (Zoran Jovanovic 65)
Fisnik Alaj (Haris Xhemajli 77)
Azeem Razwan
Blerim Mullici
Lirim Sali
Valon Muslijaj
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)