ÄFF storfavorit mot IFK Malmö

Seriefavoriten Ängelholms FF hemmabesegrade tippade toppkollegan Höllvikens GIF med stabila 3-1 i premiären. Något annat än att det blir en andra raka vinst finns det heller inget som talar för när man på lördagen ska bortamöta IFK Malmö.

Truppen: Marcus Nilsson, Roger Christensson – Christian Andersson, Visar Niqki, Per Vig, Martin Andréasson, Afrim Shulemaja, Christian Augustsson, Christoffer Skoog, Zlatko Saraljic, Ulrik Jansson, Felix Erlansson, Carl Henrik Ljunge, Niklas Gudmundsson, Mattias Eriksson, Gustav Warfving, Jonas Axeldahl.

Aktuellt: Ex-HIF:aren Ulrik Jansson är ett osäkert kort inför matchen mot IFK Malmö. Meningen var att han skulle ha startat i premiären mot Höllvikens GIF. Men med bara fem minuter kvar till matchstart fick han lämna återbud på grund av en vadskada.

Av den anledningen och att det finns några ytterligare småskador i truppen har Ängelholms FF-tränaren Peter Lenell valt att endast lämna en 17-mannatrupp, där en spelare ska plockas bort innan söndagens match.

Peter Lenell, tränare i Ängelholms FF: Tvärtemot IFK Malmö vann vi vår första match mot Höllvikens GIF. En match som vi dominerade från första till sista minuten. 1-0 kom redan efter drygt tio minuter och 2-0 tio minuter senare, så det kändes ganska tryggt.

Vi ska dock inte säga att vi spelade en särskilt fin fotboll. Men det var premiär med allt vad det innebär och spelet var ändå ganska stabilt. Som helhet var det en match som jag inte kunde vara annat än nöjd med.

Matchen mot IFK Malmö blir inte alls lätt även om det kanske ser så ut på förhand. Normalt sett ska vi vinna, men vi vet vad många unga och motiverade spelare kan åstadkomma om de väl får spelet att flyta, så vi måste verkligen se upp.