Orutinen fällde avgörandet på Malmö IP

När IFK Malmö väl hade vänt matchen till sin fördel inträffade det som absolut inte fick hända. Nästan lika snabbt som "gulingarna" hade gått från 0-1 till 2-1, återtog tippade topplaget Ängelholms FF kommandot och gick fram till 3-2.

Det hela gick väldigt snabbt. Bara inom loppet av fem minuter i början av den andra halvleken rasslade det till två gånger var hos Roger Christensson i ÄFF-målet och Joakim Moberg i IFK Malmös mål.

– Ja, usch, det blev en del mål ganska snabbt. Hade nog sett lite annorlunda på saken om vi vunnit. Men nu är jag inte annat än grymt besviken, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

Den här gången var det lätt att förstå Anders Grimbergs besvikelse. För visst hade man unnat honom en seger. Det här var IFK Malmös match. Om inte från början till slut, så åtminstone spelmässigt sett över 90 minuter.

Då Mattias Eriksson gav Ängelholms FF ledningen efter en kvart hade både Nana Piesie och Daniel Jovanovic haft varsitt gyllene läge. För IFK Malmö alltså. Särskilt Piesie som var helt ren, borde ha gjort mål. Men istället sköt han rätt på ÄFF:s liggande målvakt.

– Vi spelade strålande under stora delar av matchen. Några smådetaljer hade vi rättat till i anfallsspelet och då fick vi också de där farliga chanserna. Synd bara att det inte kunde gett utdelning lite tidigare, menade Anders Grimberg.

Så var det den där målkavalkaden då som till en början såg ut att bli så positiv för IFK Malmös del. Trycket och det eviga malandet från hemmalaget, med chans efter chans, skulle få sin utdelning.

Och det var kreatören, stortalangen, Zoran Jovanovic, 19 till hösten, som låg bakom mycket av vändningen. Han har själv avgjort många matcher på ungdomsnivå och kan komma att göra detsamma i år i Södertvåan.

 • 1-1 (49). Kenneth Gustavsson bredsidade in bollen efter en läcker framspelning av nämnde Zoran Jovanovic.
 • 2-1 (51). Zoran briljerade med ytterligare en fin passning och nu var det Blerim Mullics tur att ta emot. Mullici, hade missat ett liknande läge bara några minuter tidigare och såg till att ta revansch på sig själv genom att, ur snäv vinkel, skjuta in 2-1.

  Så långt var allt i sin ordning:
  – En riktig urladdning och sett över hela matchen var det vår match. Vi var faktiskt bättre än Ängelholm. Oavgjort hade kunnat kännas acceptabelt, men en förlust är givetvis oerhört jobbigt, sade IFK-tränaren Anders Grimberg

  Sedan var det slut på det roliga för hemmalaget som inte varade i mer än en knapp minut. IFK Malmö-målvakten Joakim Moberg som hade ett tveksamt ingripande vid 0-1-målet, var på nytt inblandad, även om det kanske mest var Robert Kjellin vid 2-2.

  Men värst av de tre insläppta IFK-målen var ändå det tredje. En snabb kontring och ett stillastående IFK Malmö-försvar bäddade för 2-3, genom rutinerade Jonas Axeldahl. Hade bara försvaret rört sig hade det inte behövt bli nätrassel igen.

  – Där lyste verkligen vår orutin igenom. I den här serien går det inte bara att stå och titta på bollen. Så fort man slappnar av, hugger motståndaren och det blir farligt. Men det gäller att ha tålamod med det här unga laget.

  Så sant som det är sagt. Men det är framförallt bakåt som det behöver justeras en del. För övrigt var det inte alls som mot Lund i premiären. Nu var det ett fantasifullt och varierande anfallsspel som de 444 åskådarna på Malmö IP fick se.

  – Vi visade att vi kan slå vilket lag som helst i den här serien. Som sagt, ha tålamod bara, vi ska nog minst klara av den där femteplatsen som är vårt mål i år, avrundade IFK Malmö-tränaren Anders Grimberg.

  Bäst i IFK Malmö i stark konkurrens med Zoran Jovanovic var lagkaptenen Martin Abrahamsson. Men det fanns fler som var duktiga, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Kenneth Gustavsson, bara för att nämna några.

  Eller som ordföranden Göran Åkerman så riktigt påpekade:
  – De som var dåliga mot Lund var i de flesta fall bra idag.

  Hometeam: IFK MALMÖ
  Hometeam form: 4-4-2
  Awayteam: ÄNGELHOLMS FF
  Awayteam form: 4-4-2
  Scorehalf: 0-1
  Scorefull: 2-3
  Arena: Malmö IP
  Crowd: 444
  Referee: Mattias Nyman, Kungsbacka, Daniel Labe, Mölndal, Daniel Johansson, Göteborg
  Goal: 0-1 (15) Mattias Eriksson, 1-1 (49) Kenneth Gustavsson, 2-1 (51) Blerim Mullici, 2-2 (52) Mattias Eriksson, 2-3 (54) Jonas Axeldahl
  Homewarning: Nana Piesie, Valon Muslijaj
  Home sent of: –
  Homempv: Martin Abrahamsson
  Awaympv: Mattias Eriksson
  Hometeam Squad: Joakim Moberg

  Valon Muslijaj
  Robert Kjellin
  Jörgen Svensson
  Karim El hage

  Blerim Mullici
  Kenneth Gustavsson
  Martin Abrahamsson
  Daniel Jovanovic

  Nana Piesie
  Zoran Jovanovic
  Hometeam Sub: Migjen Shaqiri (Daniel Jovanovic 77)
  Valon Shkuliq (Blerim Mullici 88)
  Haris Xhemajli
  Mahmod Khattab
  Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)
  Awayteam Squad: Roger Christensson

  Per Vig
  Carl Henrik Ljunge
  Afrim Shulemaja
  Christian Andersson

  Zlatko Saraljic
  Christian Augustsson
  Felix Erlansson
  Niklas Gudmundsson

  Mattias Eriksson
  Jonas Axeldahl
  Awayteam Sub: Erik Magnusson (Christian Augustsson 88)
  Martin Andréasson (Zlatko Saraljic 90+1)
  Gustav Warfving
  Visar Niqki
  Marcus Nilsson (målvakt)