Omgång 5: Bättre och bättre dag för dag…

…är inte bara IFK Malmös kampsång, dessa textrader passar även in på mina tre senaste veckor här i tipsspalten. Efter mina fullt godkända fyra rätt i premiäromgången har raden över rätta tecken därefter varit, ett, två och nu tre i den senaste omgången.

Tack vare IFK Malmö. Deras etta i hemmamötet med Laholm visade sig vara ett väl val av undertecknad.

Den här veckan bjuder på en del riktigt intressanta drabbningar där trion Bunkeflo IF, Höllvikens GIF och serieledaren Ängelholm får bära tunga favoritskap i deras respektive matcher.

Lördag 14/5

15:30 Höllvikens GIF – VMA IK 1
Svenska Spel: 1: 1.35 X: 3.80 2: 4.10

Kommentar: En match Höllviken bara måste vinna. Gästande VMA:s måltorka består, av det att döma blir åtminstone minst en poäng kvar på Näset. Men det kommer bli tre, spår att Höllviken tar en förhållandevis klar seger.

15:30 Laholms FK – Bunkeflo IF 2
Svenska Spel*: 1: 2.15 X: 2.95 2: 2.25

Kommentar: Två lag som kammade noll senast. Bunkeflo var den stora negativa överraskningen, 0-2 hemma mot Högaborg var ett högst oväntat resultat. Nu gäller det för Åke Kallenbergs manskap att ta en snabb revansch för att haka på i den absoluta toppstriden. Laget är i grunden bättre än Laholm och kan Bunkeflo komma upp i den klass laget höll mot Ängelholm ligger bortasegern nära till hands.

15:30 Ängelholms FF – IFK Värnamo 1
Svenska Spel*: 1: 1.55 X: 3.40 2: 3.25

Kommentar: Smålänningarna har spelat stabilt så här i serieprologen. Värnamo bör dock inte räcka mot ett Ängelholm som återtog serieledningen i helgen.

Söndag 15/5

16:00 Högaborgs BK – Helsingborgs Södra BIS X
Svenska Spel: 1: 2.00 X: 3.00 2: 2.40

Kommentar: Hett derby i "Sundets pärla", och då ligger krysset nära till hands. Inget av lagen vill rätt gärna förlora den här matchen. Högaborg får dock i kraft av 2-0-segern senast mot Bunkeflo gälla som knapp favorit.

17:00 Lunds BK – Kristianstads FF X
Svenska Spel: 1: 2.30 X: 2.95 2: 2.10

Kommentar: Lund har inte vunnit sedan premiären mot IFK Malmö. Tror även krysset ligger nära till hands i den här matchen. Hemmalaget har problem med målfabrikationen.

Måndag 16/5

19:00 IFK Hässleholm – IFK Malmö 1
Svenska Spel*: 1: 1.40 X: 3.65 2: 3.85

Kommentar: Ett tips med hjärnan, inte med hjärtat. Hade den här matchen spelats för två veckor sedan hade jag tippat ettan utan minsta tvekan. Nu plitar jag dit tecknet med stort tvivel. Unga nya IFK visar en härlig fightervilja, laget kan mycket väl överraska på Österås IP. Blir fallet så rör det inte mig i ryggen att tipset blir fel. Kul för "mål-Moberg" senast när han knep en straff, precis vad han behövde efter en smått jobbig inledning.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).