Zoran Jovanovic med i IFK Malmö

Matchen mot nuvarande serieledaren IFK Hässleholm fick ett tråkigt slut för IFK Malmö. Inte nog med att Karim El hage åkte ut efter 44 minuter. Dessutom blev det förlust med 0-1. För "di gule" gäller det därför nu att ta nya tag hemma mot Höllvikens GIF.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Mahmod Khattab, Kenneth Gustavsson, Jörgen Svensson, Valon Muslijaj, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Azeem Razwan, Nana Piesie.

Aktuellt: Stortalangen Zoran Jovanovic var avstängd i måndags mot IFK Hässleholm, men är åter aktuell för spel i helgens match mot Höllvikens GIF. Hans avstängningsdom är nämligen att vänta först på tisdag den 24 maj.

Men liksom i de fyra senaste matcherna får IFK Malmö ändå finna sig i att ha en spelare avstängd. Mot IFK Hässleholm var det vänsterbacken Karim El Hage som fick syna det röda kortet, efter att ha dragit på sig två varningar.

Ytterbacken Ali Jasim har fortfarande ont efter att ha skadat foten i premiären mot Lunds BK för över en månad sedan. Han kör vidare med sin rehabiliteringsträning och det är ännu ovisst hur länge han blir borta.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Zoran Jovanovic är tillbaka efter den obligatoriska avstängningen. Frågan är om han ska starta eller inte, eftersom vi ändå kommer att få undvara honom nästa match, då han har fått sin dom.

Jag vet att Höllvikens GIF är ett bra lag, inget snack om den saken, men det är vi också och vi kan vara beredda på en tuff kamp. Laget som har mest djävlar anamma kommer förmodligen att gå segrande ur striden.

Det är bara att hoppas på att vi kan få spela med elva spelare i 90 minuter. I de två senaste matcherna har vi spelat med reducerat antal i 50 minuter. Ska det bli segrar har vi inte råd att bjuda motståndet på ett sådant försprång hela tiden.