Grimberg varnar för VMA

Det har varit väldigt mycket upp och ner för IFK Malmö. Förlusterna i de två inledande matcherna har följts upp av två raka vinster och sedan ytterligare två förluster. Ska man också se rent tabellmässigt så skall det inte bli något annat än seger mot jumbon VMA IK.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Mahmod Khattab, Kenneth Gustavsson, Jörgen Svensson, Valon Muslijaj, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Lirim Sali, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Nana Piesie.

Aktuellt: Zoran Jovanovic var tillfälligt tillbaka i matchen mot Höllvikens GIF. Men nu har domen kommit och det blev ytterligare tre matcher, utöver den obligatoriska avstängningen, för utvisningen i matchen mot Laholms FK den 10 maj.

Vänsterbacken Karim El hage är i sin tur åter efter sin avstängning mot Höllviken. Statusen när det gäller högerbacken, Ali Jasims, fotskada är dock i stort sett oförändrad, vilket innebär att det lär dröja ytterligare någon vecka innan han börjar träna.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Som jag sade efter matchen mot Höllviken är det underkänt för IFK Malmö som fotbollslag och för mig som tränare om det inte skulle bli vinst mot VMA. Att förlora, eller till och med att spela oavgjort, är strängeligen förbjudet.

Det är egentligen en otrolig motståndare som vi möter. De har inte gjort ett enda mål på sex matcher och har fått en hel del i nacken. Vi måste ha enormt tålamod på lördag och vi får definitivt inte ta och underskatta VMA IK.

De ser fram emot sitt första mål, sin första vinst och tre poäng. Så småningom får de nog det, men det får inte ske på vår bekostnad. Träningarna i veckan har varit intensiva, killarna är revanschsugna efter två raka 0-1-förluster, så det ska nog gå bra för vår del.