Snart måste nollan spräckas för VMA

Nykomlingen VMA IK har fått sämsta tänkbara start på sin första division 2-säsong. En futtig poäng och 0-13 i målskillnad efter sex omgångar gör att laget befinner sig på en särklassig jumboplats. Kanske kan målnollan spräckas då VMA IK bortamöter IFK Malmö.

Truppen: Martin Lundborg, Jimmie Andersson – Martin Johansson, Henrik Kjellén, Fredrik Bengtsson, Jens Hermansson, Marcus Kallberg – Kristoffer Åkesson, Viktor Kjellén, Robert Holmqvist, Håkan Bengtsson, Thomas Mårtensson – Anders Giselsson, Jens Bertilsson, Christian Andersson.

Aktuellt: Försvararen Nils Ekvall har känning av sina ljumskar och måste avstå spel i lördagens match mot IFK Malmö. Inte heller Fredrik Ljunggren (sjuk) och Jon Paradis, som är långtidsskadad i fotleden, kan vara med.

Fredrik Johansson, tränare i VMA IK: Det har verkligen gått troll i anfallsspelet för vår del. 0-13 i målskillnad och endast en poäng talar väl egentligen sitt tydliga språk. Men kan vi bara få igång målskyttet så ska nog också poängen börja trilla in.

Vi spelade en riktigt bra fotboll mot Lunds BK, men tyvärr lyckades vi inte göra mål på en enda av alla de chanserna som vi fick. Tvärtemot vad som stod i en tidning nere i Malmö, så pressade vi Lund långa stunder, och hade varit förtjänta av minst en poäng.