Känd tränare tar över IFK Malmö

Det blir ett riktigt välmeriterat namn som ska se till att IFK Malmös damlag tar steget upp i division 3. En dryg vecka efter Christian Påhlssons oväntade avhopp har "di gule" kontrakterat Erling Nilsson, 63, som ny tränare.

För den stora allmänheten är han förmodligen mest känd som assisterande tränare till Bob Houghton under två år på 80-talet. Då var Houghton och Nilsson ansvariga för Saudiarabiens landslag. Dessutom har Erling varit division 1-tränare i Vasalund.

– Jag har varit med om det mesta, men även om detta är på en betydligt lägre nivå, så skall det bli minst lika roligt. Tjejerna ville ha mig och jag tycker att det verkar spännande, berättar Erling Nilsson, till ifkmalmo.com.

Erling Nilsson är annars född och uppvuxen i Göteborg, men har i flera omgångar verkat som tränare i Malmö. Redan på 70-talet var han B-lagstränare i IFK Malmö och har sedan dess varit i såväl NK Croatia, BK Kick, som i Limhamns IF.

Så sent som ifjol hade han hand om F88-laget i Limhamn, där en viss Pernilla Winberg, A-landslagsstjärna i ishockey, spelade. Men även två spelare i dagens IFK Malmö, tvåmålsskytten senast mot Borgeby, Sandra Möller, samt Mimmi Wetterholtz

– På sitt sätt är det mer inspirerande att träna tjejer. Killar har för stort ego och blir lätt lite kaxiga. Jag anser också att jag är en bättre tränare nu än när jag var ung och färsk, så det ska nog bli bra, säger Erling Nilsson.

Det råder heller inga tvivel om vilken ledarstil som han föredrar:
– Jag har ungefär samma tankegångar som Bengt "Bengan" Johansson och Tommy Söderberg. Det är viktigt att alla i laget trivs och får tycka till. Han man något att vädra, ska man få göra det.