IFK Malmö törstar efter seger

Senaste poängen och målen daterar sig till den 10 maj. Sedan dess har IFK Malmö åkt på fyra raka förluster i Södertvåan med totalt 0-6 i målskillnad. Det är därför något av en måstematch då "di gule" på söndagen möter nykomlingen Helsingborgs Södra BIS.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Mahmod Khattab, Kenneth Gustavsson, Jörgen Svensson, Valon Muslijaj, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Azeem Razwan, Nana Piesie.

Aktuellt: Det har varit snack om det ett bra tag nu. Men på söndag är det äntligen dags för högerbacken, Ali Jasim, att göra riktig comeback efter fotledsskadan, som han drabbades av i premiären mot Lunds BK.

Nana Piesie, var den förste IFK Malmö-spelaren i år, att bli avstängd för tre gula kort. Ett straff han avtjänade senast mot Bunkeflo. Mot Helsingborgs Södra är han tillbaka, medan Zoran Jovanovic sitter av sin sista match för den grova utvisningen mot Laholm.

Desto större frågetecken är det för Daniel "Bato" Jovanovic, som har ont i ryggen. Han var uppsatt i truppen även inför matchen mot Bunkeflo IF, men fick då lämna återbud. Kan han inte vara med, så ersätts han av Azeem Razwan.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Så länge vi bara tar och skapar målchanser i våra matcher, så är jag inte det minsta orolig. Men det börjar verkligen bli dags för oss att ta en trepoängare.

Matchen mot Bunkeflo IF senast, var den första, där vi inte alls har haft något med segern att göra. För första gången var jag inte besviken för mer än själva förlusten. Vi slarvade inte precis bort någon segerchans.