En tredje plats för P90-1

IFK Malmös P90-1 avslutade vårens seriespel i P15 Skåne grupp A genom att besegra Helsingborgs Södra BIS med 3-2. Bäst på plan var vänsteryttermittfältaren André Sjöholm som låg bakom mycket i båda riktningarna.

Josip Lukic, tränare för IFK Malmös P90:

Vi hade satt som mål att sämst komma trea i den här serien och trea var precis vad vi blev. Det känns skönt att ha uppnått vår målsättning, även om vi mycket väl hade kunnat komma på någon av de två översta platserna.

Målsättningen i höstserien blir först och främst att komma bland de fyra bästa som tar sig direkt till nästa års pojkallsvenska. Det är många duktiga lag med och det blir därför ingen lätt uppgift, men jag är övertygad om att vi kommer klara det.

Dagens match blev lite onödigt spännande. Första kvarten hade Helsingborgs Södra nämligen ingenting att hämta. Vi spelade ut dem enligt konstens alla regler och ledde med 2-0 redan efter tio minuter.

Därefter bjöd vi in dem i matchen med två oerhört billiga mål. Bara minuterna senare kunde dock Rebar Ali göra vårt tredje mål för dagen, vilket både blev resultatet i halvtid och sedermera även slutresultatet.

Skulle resultatet ha motsvarat matchbilden skulle det ha blivit något i stil med 5-2. De hade nämligen några chanser i den andra halvleken, medan vi hade åtskilliga att öka på vår ledning.

Trots allt var det viktigast att vi vann matchen och blev trea i serien. Nu återstår bara en match för andralaget, den 29 juni, borta mot LM Lilla Torgs FF, innan en dryg månads serieuppehåll väntar.

IFK Malmö 1 – Helsingborgs Södra BIS 1 3-2 (3-2)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Bakir Juklen, Malmö
Mål: 1-0 (6) Mattias Folkeson, 2-0 (10) Mattias Folkeson, 3-2 (39) Rebar Ali
Varningar: Kristoffer Bertolino (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mohammed Khaled

Roland Levay
Vladan Jelic
Valon Makolli
Mirko Lukic

Alden Smajlovic
Ali Burrniku
Kristoffer Bertolino
André Sjöholm

Mattias Folkeson
Demokrat Maxhuni

Avbytare

Dennis Celebic
Eleftherios Bolis
Mustak Awad
Rebar Ali
Senad Habibovic