Vårens sista match för IFK Malmö

Efter fem raka förluster tog IFK Malmö sin första poäng på mycket länge, då det blev 1-1, med mersmak borta mot topplaget IFK Värnamo. En värdefull poäng kan det visa sig. Treor behövs dock också och då helst en redan på torsdagen mot Kristianstads FF.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Mahmod Khattab, Kenneth Gustavsson, Jörgen Svensson, Valon Muslijaj, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Lirim Sali, Fisnik Alaj, Ali Jasim, Nana Piesie.

Aktuellt: Med fint spel senast och endast två träningar avverkade sedan matchen mot Värnamo, ser IFK Malmös lagledning ingen anledning, att göra någon större förändring i truppen inför våravslutningen mot Kristianstads FF.

Den enda ändringen som sker är att vänsterbacken Mahmod Khattab ersätter mittfältaren Haris Xhemajli. Khattab var sjuk under i stort sett hela förra veckan, men ska nu åter vara fit for fight.

Mikael Svensson, assisterande tränare i IFK Malmö: Vi ser fram emot matchen mot Kristianstads FF med stor tillförsikt. Mot IFK Värnamo gjorde vi årets bästa match, men fick bara en poäng med oss. Nu skall det även bli seger.

Både den rätta aggressiviteten och en stor löpvilja fanns där mot Värnamo. Kan vi bara ta med oss detta och göra mål på våra chanser, så finns det goda förutsättningar för ett bra resultat i morgondagens match.